16:58
Фрезерна обробка

Фрезерна обробка Фрезерна обробка (фрезерування, фрезерні роботи) - це обробка матеріалів (дерева, металу) різанням фрезою. Фреза - це багатолезовий інструмент в формі тіла, що обертається з гострими зубцями.

Фрезерну обробку можна здійснити тільки при наявності двох важливих об'єктів - фрези і заготовки. Сучасні фрезерні верстати відрізняє висока продуктивність і навіть наявність системи ЧПУ.

Залежно від положення робочого інструмента верстата розрізняють вертикальне та горизонтальне фрезерування. У промислових умовах найдоцільніше використовувати універсальне обладнання, завдяки якому деталь можна обробляти навіть під кутом.

Тип фрези визначає кінцеву (канавки, наскрізні і звичайні пази, "вікна"), торцеву (фрезерування великих поверхонь), периферійну або фасонну (шестерні, черв'ячні передачі) обробку. У напрямку обертання фрези розрізняють попутне (так зване "під зуб") і зустрічне (просте - "на зуб") фрезерування. На практиці активно використовують обидва види фрезерної обробки. Чорнове фрезерування виконується за рахунок зустрічного руху фрези і заготовки, чистове - за рахунок попутної подачі.

Фрезерна обробка крім виробничої сфери та металообробки використовується в наступних галузях:

зовнішня реклама (створення деталей світлових коробів, табличок, логотипів, плоских букв, об'ємних символів, цінників і підставок);
виробництво предметів інтер'єру і меблів (виготовлення фасадів, елементів декору, зняття фасок, різання по контуру);
виготовлення прес-форм, кліше, штампів, шаблонів та лекал, рельєфних зображень і навіть інкрустація матеріалів;
виготовлення на основі перфорованих решіток індивідуальних виробів для декоративного оздоблення батарей, підвісних стель, вентиляційних елементів.

Фрезерні роботи - це сфера діяльності, в якій потрібно суворо дотримуватися високих вимог до ювелірної точності, допуски і посадки. Справа в тому, що фрезерувальнику нерідко доводиться стикатися з необхідністю обробки краю і навіть створення мікроскопічних деталей для літакобудування.

Фрезерні роботи - це сфера діяльності, яка вимагає відповідної освіти і досить високої кваліфікації. Саме тому виконувати складні деталі навіть за допомогою сучасних верстатів з ЧПУ можна тільки при наявності знань і досвіду.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 1324 | Додав: abel | Теги: фрези, фрезерування, фреза, фрезерні роботи, Фрезерна обробка | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]