20:34
Фурнітура для пластикових вікон

Фурнітура для пластикових вікон включає в себе набір деталей, за допомогою яких здійснюється надійне відкривання і закривання стулок. Ця механічна частина вікна може виконувати безліч функцій. Завдяки конструктивним рішенням стулку можна відкрити, закрити, залишити в режимі провітрювання. Для цього потрібно просто змінити положення ручки. Від фурнітури залежить те, наскільки рівномірно стулка буде притиснута до рами. Саме цей фактор забезпечує якісну шумо- і теплоізоляцію, практичність використання вікна, його довговічність.

Фурнітура для пластикових вікон забезпечує плавний хід стулки, завдяки чому закривати його стає набагато легше, а пошкодження можна не боятися.

Яку фурнітуру для пластикових вікон краще купити?

Стандартний комплект фурнітури вікна ПВХ включає:

  1. ручку, завдяки якій здійснюється рух інших елементів механізму;
  2. пластини-тяги;
  3. ножничний кронштейн. Він необхідний для закріплення стулки у відкритому положенні;
  4. верхні і нижні петлі;
  5. зацепи, які забезпечують притиснення стулки до рами.

Від кожного з цих елементів залежать експлуатаційні характеристики віконної конструкції.

При виборі фурнітури для вікон слід враховувати такі фактори:

  • матеріал, з якого виготовлена фурнітура та його якість;
  • технологія її виготовлення;
  • правильність складання;
  • комплектацію.

Фурнітура повинна виконуватися з міцної сталі. Пластмаса довго не прослужить, так як вага всієї віконної конструкції чимала, а закривати і відкривати стулки доведеться по кілька разів на день.

Фурнітура повинна забезпечувати легке і плавне відкривання в будь-якому положенні без ривків. Якщо є сторонні звуки (скрип, шелестіння, шерех), це говорить про її погану якість, що призведе до провисання вікна, втрати герметичності, перекосу стулок і зменшенню щільності їхнього прилягання до рами.

Особливу увагу варто приділити запірному механізму, щоб убезпечити житло. Він повинен мати глибокий візит. Якщо в будинку є діти, рекомендується придбати ще й дитячі замки, які блокують відкриття стулок без ключа.

Фурнітура повинна включати деякі додаткові елементи: мікроліфт і третю петлю. Це потрібно, щоб спростити навантаження на основні петлі і правильно розподілити вагу.

Перед тим як купити фурнітуру для пластикових вікон, потрібно поцікавитися її можливостями. Повинен бути блокувальник, який запобігає одночасному помилковому повороту і відкидному відкриванню, гребінка, здатна фіксувати незначне відкривання рами. Низька вартість повинна злякати, так як це говорить про її неякісну збірку і використання дешевих матеріалах для виготовлення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1623 | Додав: abel | Теги: вибір фурнітури, Фурнітура, поради, фурнітура для вікон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]