17:41
Газон на дачній ділянці: чому варто облаштувати

Газон на дачній ділянці

Газон на дачі Зелені зони виглядають виграшно як в межах міста, так і в сільській місцевості, де знаходяться житлові будинки та дачі. Оформлення газонів може стати альтернативою звичним клумбам, а доглянуті галявини з елементами ландшафтного дизайну радують око і створюють приємну атмосферу для невимушеного відпочинку на лоні природи.

Саме тому, задля швидкого результату, дуже доречним буде використання рулонного газону для дачі. Проте варто звернути увагу на те, де ви будете його стелити, а вже після зробити вибір:

  1. на майданчику для спортивних занять - теніс, футбол і так далі;
  2. для ділянки, що знаходиться в тіні;
  3. якщо ваша дача в південних регіонах, тоді варто купувати газон для посушливих місць;
  4. універсальний - ідеальний варіант для звичайної дачі.

Для оформлення газону потрібно вивчити особливості ґрунту і рельєфу на ділянці. При необхідності варто залучити спеціальну техніку для вирівнювання поверхні, призначеної для засадження трави і обладнання доріжок.

Складений фахівцями проект повинен відповідати задумам замовника, а його реалізація повинна бути безпечною для навколишнього середовища. При проектуванні газону господар думає не тільки про декоративне наповнення простору, а й про забезпечення комфорту навіть у найспекотніші дні.

Мікроклімат, створюваний густими зеленими насадженнями, характеризується підвищеним відсотком вологості повітря і зниженням температури на кілька градусів. Навіть перебування поблизу газону або сидячи чи стоячи на ньому ви можете полегшити "страждання", заподіяні палючим літнім сонцем.

Газони на дачі можуть не тільки виконувати функцію загального озеленення і оздоровлення атмосфери і простору, але і забезпечити сім'ю спеціалізованими майданчиками для різних видів активності. Правильно подібна рослинність, забезпечення системи дренажу і систематичний догляд за насадженнями, перетворюють звичайне трав'яне покриття природного походження в корт, або дитячий ігровий майданчик, або невелике пасовищі для худоби і птиці. При активній експлуатації газону його зовнішній вигляд може змінитися до невпізнання, тому слід оновлювати посіви протягом сезону і уникати "облисіння" і викорчовування цілих пластів ґрунту з елементами кореневої системи рослин.

Завдяки оформленню дачного газону можна проявити творчі здібності ландшафтного дизайнера. Підбір трав, підготовка ґрунту, організація поливу і періодичне оновлення рослинного килима - приємні і нескладні заняття для людей будь-якого віку. Щоб створити густе рівномірне покриття, можна використовувати насіння лугових трав, які, крім зовнішнього вигляду, мають приємний запах, який створює романтичну пасторальну атмосферу.

Біля входу на ділянку можна посадити невеликий газон, який несе виключно естетичне навантаження, а на дачному дворику весь простір, не покритий асфальтом або бетонною заливкою, можна перетворити в газон, яким буде приємно і корисно ходити босоніж.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 587 | Додав: abel | Теги: газонів, газон, рулонний | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]