18:02
Гідроізоляція ванної кімнати

Ванна - це кімната, в якій рівень вологості вище всього у помешканні. На підлогу в цьому приміщенні може потрапляти досить велика кількість води при прийомі водних процедур. І якщо Ви хочете уникнути різних проблем і розбіжностей з сусідами, то потрібно уважно поставитися до проблеми гідроізоляції приміщення.

Сучасний ринок пропонує споживачеві безліч матеріалів і технологій для її проведення, тому підібрати найбільш підходящий матеріал можна для будь-якого споживача. Найбільш популярними видами гідроізоляції є клейова, фарбована, антикорозійна і антифільтраційна.

Роботи з гідроізоляції складаються з декількох етапів. На першому з них проводиться підготовка місця, далі проводиться нанесення матеріалу. На останньому етапі проводиться ущільнення гідроізоляційного шару. Виборів типу гідроізоляції залежить від типу поверхні. Для гідроізоляції стін і стелі найкраще підходить клейова. А для захисту тільки підлоги краще підходить обмазочна.

При проведенні робіт насамперед потрібно очистити поверхню від різних забруднень і покрити її ґрунтовкою, яка підвищує адгезію матеріалу з поверхнею. На таку поверхню можна нанести будь-який вид гідроізоляційного матеріалу. При нанесенні врахуйте, що матеріал повинен бути повністю герметичним, а для вирівнювання та нанесення використовується спеціальна стрічка. Час застигання матеріалу залежить від його типу і, як правило, вказується на упаковці.

Останнім часом для гідроізоляції все частіше використовуються просочення і засипні матеріали. Вони ефективно захищають поверхні від проникнення вологи, проте коштують досить дорого.

Самостійно провести гідроізоляцію можна, але небажано, особливо якщо у Вас немає досвіду проведення ремонтно-будівельних робіт. У такому випадку створити міцний і надійний захист від вологи, швидше за все, не вдасться. Тому краще відразу звернутися за допомогою до кваліфікованих фахівців.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2574 | Додав: admin | Теги: гідроізоляція ванної кімнати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]