21:24
Гірськолижні курорти Європи в цьому році відкриваються на два тижні раніше

Десятки гірськолижних курортів по всій Європі почнуть роботу вже в ці вихідні, тобто на два тижні раніше запланованої дати, повідомляє Euromag.

В Альпах вже випало 1,5 метра снігу, і синоптики обіцяють нові снігопади. У різдвяні та новорічні свята відмінний сніжний покрив гарантований любителям лижного спорту на будь-якому курорті в Альпах і Піренеях. Схили Андорри вже відкриті для туристів. Висота снігового покриву тут від 30 до 80 см. У Франції та Швейцарії спостерігається самий сніговий і холодний початок сезону за останні 20 років.

Температура в горах опустилася до 25 градусів морозу. На наступному тижні очікуються нові опади, але температура трохи підніметься.

Курорти Валь Торанс, Еспас Кіллі, Верб"є і Червіні вже приймають відвідувачів, але змушені іноді закривати підйомники через ураганний вітер. Незважаючи на відмінний сніжний покрив, повноцінно насолоджуватися катанням заважає погана видимість, сильний вітер і 15 градусів морозу. Гірськолижні схили Австрії в останні роки вважалися самими сніговими в Європі, але в цьому році вони поступаються французьким курортам.

Найдешевші гірськолижні курорти Європи

На першому місці рейтингу опинився болгарський зимовий курорт "Боровець". За даними аналітиків, шестиденний скі-пас тут коштує 124 євро, а готель обійдеться в 28 євро на добу.

У п'ятірку найбільш доступних курортів також увійшли чеський Шпііндлерув-Млин, словенська Бохінь, Пояна-Брашов в Румунії і Попова шапка в Македонії. Таким чином, курорти країн Центральної та Східної Європи стали найвигіднішими в цьому зимовому сезоні, повідомляє Prian.ru з посиланням на портал NewsBg.ru

Відпочинок же в Норвегії, Швейцарії, Італії та Швеції, навпаки, вважається найдорожчим.

Російські туристи можуть не встигнути до Європи на Новий рік

У росіян залишилося менше тижня, щоб визначитися з новорічними планами. Вже зараз консульства низки країн припинили запис на подачу документів. Наприклад, туристи, які планували відпочинок у Німеччині, зможуть це зробити тільки в наступному році. Запис на подачу документів закритий і відновиться на початку січня, повідомляє "Комерсант-FM".

Схожа ситуація склалася в генеральному консульстві Фінляндії в Санкт-Петербурзі. При подачі документів на початку грудня найближча дата отримання - перші числа січня. Це пов'язано з технічними причинами, повідомили в посольстві Фінляндії. У москвичів проблем бути не повинно, але затягувати з подачею документів не варто, додали у відомстві.

Туристам дійсно краще поспішити, інакше великий ризик залишитися на новорічні свята в Росії, вважає віце-президент Російського союзу туріндустрії Юрій Барзикін.

"У більшості консульств подача документів, дедлайн так званий, вже 10-15 грудня. Звичайно, ряд консульств - Греції, Іспанії та ще деяких інших - вони оформляють оперативно, швидко. Але обсяг зростає багаторазово в цей період. І часто не встигають, не справляються. Заздалегідь треба подавати документи ", - порадив Барзикін.

Найпростіший спосіб виїхати на новорічні свята в Європу - зробити візу в Іспанію, Італію або Францію, повідомили виданню в одній із комерційних компаній, що займаються оформленням віз.

"Якщо ви у вівторок - середу приносьте документи, можливо багато чого. Поки ще черг немає у візових центрах, в консульствах, тому краще поквапитися, звичайно. Якщо ви в Європу їдете, то можна Францію, Іспанію відкрити, якщо ви їдете в Скандинавію, можна Швецію, припустимо. Іспанія буде коштувати 250 євро без вашої присутності. Франція - коротка віза - коштуватиме 8,5 тисячі рублів, ви повинні особисто бути присутнім при подачі документів, або 260 євро без присутності. Італія - ​​теж коротка - буде 250 євро ", - розповіла Валентина.

Мандрівник В'ячеслав Красько радить не обмежувати пошуки новорічного туру лише Європою. "Є велика кількість країн, куди росіяни можуть поїхати без віз. По-перше, звичайно, Південна Америка. Практично всі країни - Аргентина, Чилі, Перу, Еквадор - вони всі безвізові, або в аеропорту оформляють візу. Крім того, приємно в нашу зиму опинитися в Південній півкулі серед сонця. Там навіть Діди Морози зображуються, у Бразилії, наприклад, на серфінгу. Також можна сказати про Азію: там зараз не настільки комфортно і тепло, як у Південній Америці, але більшість країн теж безвізові. Гарний, цікавий напрямок - це острів Шрі-Ланка. Життя там дуже дешеве - 50 доларів на день, включаючи проживання ", - розповів Красько" Комерсант-FM ".

А за даними Асоціації туроператорів Росії, більшість співвітчизників поїдуть зустрічати Новий рік в Єгипет. У числі популярних напрямків на свята також Таїланд, Куба, Домінікана.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1828 | Додав: adminA | Теги: Гірськолижні курорти Європи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]