13:46
Гонконг залишається найдорожчим містом для оренди житла


Гонконг у 2011 році зберіг за собою провідні позиції з точки зору дорожнечі житла класу люкс, що здається в оренду, свідчить чергове дослідження Accommodation Survey консалтингової компанії ECA International.

Москва посідає третє місце у цьому рейтингу, як і на рік раніше, Токіо залишилося на другій позиції.

Решта міст першої п'ятірки також не змінилися - Нью-Йорк на 4-му місці, Лондон - на 5-му.

У рамках цього дослідження ECA International зіставляла ціни на чотирикімнатні (три спальні плюс їдальня/вітальня) квартири без обстановки у найбільших містах світу.

Середня вартість подібної квартири у Гонконгу у четвертому кварталі минулого року становила $ 11813 на місяць - на 15% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Приплив іноземців у Гонконг призвів до одного із найбільш значних підвищень орендної плати у світі, пояснює ECA International.

У Токіо середня орендна плата за 4-кімнатну квартиру складає близько $ 9450 на місяць.

З азіатських міст до десятки також входить Сингапур, що розташувався на 9-му рядку рейтингу. У Європі різке зростання вартості оренди було відзначене у Женеві, яка за рік перемістилася з 13-го на 7-ме місце, а також у Стокгольмі та Лондоні.

Водночас у списку міст, розташованих за спаданням орендної плати у середньому ціновому сегменті, перше місце займає Токіо, яке відсунуло Гонконг на п'яту сходинку.

У середньому в усьому світі орендна плата для житлової нерухомості, за даними ECA International, зросла на 4,5% у 2011 році.

Нагадаємо, що Цюрих змістив Токіо на другий рядок у списку найдорожчих міст світу. Найдорожчим російським містом знову була визнана Москва, яка розташувалася разом із Лос-Анджелесом та Шанхаєм на 42 місці.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 1976 | Додав: admin | Теги: Гонконг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]