13:33
Іноземці щорічно купують всього до 10% всієї нерухомості Латвії

Частка закордонних покупців на ринку нерухомості Латвії становить близько 10%, інші угоди припадають на приватних резидентів, місцеві підприємства та банківську структуру.

Таким чином, вплив нерезидентів на весь ринок нерухомості країни виявився переоціненим. Він відчувається лише в сегменті ексклюзивних житлових площ. А квартири в центрі Риги і особняки в Юрмалі, які викликають найбільший інтерес, наприклад, з боку росіян, не є державним стратегічним ресурсом, як, наприклад, сільськогосподарські землі і ліси.

За даними Латвійської асоціації угод з нерухомістю, в 2012 році 90% всіх транзакцій з нерезидентами, охочими отримати ВНЖ в Латвії, припало на покупку нерухомості. У 2013 році частка таких продажів знизилася на 10% - до 80% від загального обсягу. За латвійським законам отримати ВНЖ можна також через інвестиції в капітал банків і статутний фонд підприємств.

Нагадаємо, що наприкінці травня в Латвії були ухвалені поправки до закону "Про імміграцію". За новими правилами, які почнуть діяти з 1 вересня, іноземці зможуть претендувати на ВНЖ Латвії, лише купивши нерухомість мінімум на 250 тисяч євро незалежно від місця її розташування. Із закону були повністю виключені квоти, а також норма про ВНЖ в обмін на внесення 50 тисяч євро до держбюджету.

За колишніми правилами можна було претендувати на ВНЖ, купивши будинок для літнього відпочинку на віддалі від Риги вартістю всього 72 тисячі євро.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1431 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]