18:42
Іпотека на ремонт квартири - що потрібно?

Вартість квартири багато в чому залежить від її стану. Тому багато людей іноді прагнуть купити недороге житло і обробляти його самостійно. Мова йде як про квартири на вторинному ринку, так і про житло в новобудовах.

Багато банків сьогодні видають кредит на ремонт квартири. При цьому важливо розуміти відмінність звичайного кредиту від іпотечного. Споживчий кредит має менший термін виплати та великі відсотки на борг. Також дуже обмежена максимальна сума, яку може отримати потенційний позичальник.

При іпотечному кредитуванні процентна ставка нижча, термін виплати може досягати 10-15 років, а розмір позики обмежується певною межею. При такому розкладі ясно, що набагато вигідніше брати на ремонт квартири саме іпотеку. Але в чому ж підступ? Справа в тому, що при іпотечній позиці позичальник повинен надати банку заставу, вартість якої не повинна бути нижчою суми позики. Часто у вигляді цієї застави виступає житло. Також позичальник повинен буде повідомити про мету витрачання коштів.

Середній варіант - цільовий споживчий кредит. Він вигідніше, ніж звичайний споживчий кредит, але обійдеться дорожче, ніж іпотечний. Його особливість у тому, що позичальник повідомляє, на які цілі він бере гроші, і зобов'язується витратити ці кошти саме на зазначені цілі. У даному випадку - на ремонт.

Іпотека на ремонт квартири: які документи необхідні?

  • Копії всіх сторінок паспортів позичальника та його дружини (чоловіка).
  • Документи, що підтверджують рівень доходу позичальника і його працевлаштування (завірені копії трудової книжки, трудового договору та інше).
  • Документи для оформлення застави. Якщо в якості застави виступає житло, то пред'явити свідоцтво про власність і документи, що встановлюють права позичальника на це житло (договір дарування, купівлі-продажу, приватизації та інше).
  • Заява на надання кредиту.

Список документів може варіюватися залежно від вимоги банків і становища позичальника.

Як і при звичайному іпотечному договорі, позичальник повинен виконати страхування від нещасних випадків і втрати працездатності. Якщо з позичальником станеться непередбачена ситуація, то страхова компанія візьме на себе обов'язок з виплати кредиту.

Для отримання іпотеки на ремонт можна звернутися в більшість банків. Також є варіант скористатися готовими кредитними програмами від деяких будівельних фірм. Перевага такої схеми - швидкість оформлення паперів. Але, як правило, такі кредити обходяться трохи дорожче.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1479 | Додав: abel | Теги: Іпотека на ремонт квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]