12:58
Історія металопрокату

Найбільш ранні прокатні стани в сирому вигляді, але ті ж основні принципи, були знайдені на Близькому Сході і в Південній Азії ще в 600 році до нашої ери. Найбільш ранні прокатні стани були млинами, що розрізують, які були введені з того, що тепер є Бельгією в Англію в 1590 році. Вони проходили плоскі штанги між валками, щоб утворити плиту з заліза, яка потім проходила між канавками (різаками) для отримання стрижнів з заліза.

Перші експерименти з прокату заліза для жерсті були проведені близько 1670 року. У 1697 році майор Джон Хенбері побудував млин в Понтіпулі, щоб згорнути "понтійскі плити" - чорну пластину. Пізніше це стали переробляти і консервувати, щоб зробити жерсть. Більш раннє виробництво пластинчастого заліза в Європі було в кузнях, а не прокатних станах.

Види металопрокату

Довгі продукти зазвичай прокочуються в кілька проходів, число яких визначається відношенням поперечного перерізу вихідного/вхідного сталевого матеріалу і кінцевим поперечним перерізом готового продукту. Площа поперечного перерізу зменшується в кожному проході прокатки, і форма, і розмір сталевого матеріалу, що прокочується, поступово наближаються до бажаного профілю.

Рулонні підставки, використовувані в крос-кантрі, являють собою або дві високі трибуни, або три високі стійки. Міжсезонні млини зазвичай складаються з декількох стендів з двома високими стендами або триповерхових стендів або їх комбінації. У двох стійках з високим валом є два рулони. Той, який зверху, відомий як верхній рулон, а інший - відомий як нижній крен. На двох верстатах, що високо стоять, прокатка йде тільки в одному напрямку.

У разі кочення в зворотному напрямку млин повинен бути звернений назад. У разі, якщо млин не перевертається, використовується двухрярусна підставка типу пуловера. В цьому випадку сталевий матеріал після прокатки в проході переноситься на сторону, яка подає, взагалі поверх вершин валків для подальшої прокатки в наступному проході.

У трьох стійках з високим валом три рулони складаються з верхнього рулону, середнього рулону і нижнього валка. Сталевий матеріал подається в одному напрямку через два рулони і потім звертається через іншу пару. Середній рулон є загальним для кожного годування. Три рейкових стійки використовуються для зміни напрямку сталевого стрижня, перевертаються без зміни напрямку обертання двигуна і зубчастого колеса.

Один зазор (між нижнім і середнім рулонами) бере планку в одному напрямку, в той час як інший зазор (між верхнім і середнім рулонами) - приймає планку в іншому напрямку. Щоб перемістити планку з висоти нижнього зазору на верхній зазор, можна використовувати таблицю нахилу. Також використовуються інші способи переміщення, наприклад, стіл для підйому, який переміщує весь стіл вгору і вниз.

У двох стійках з високим валом використовують один з валків (зверху чи знизу) або обох валків. У разі трьох - стійки з високим валом один або два ролика приводяться в рух, поки балансувальні валки обертаються при терті. У разі двох рулонів, що приводяться в рух на трьох високих стендах, зазвичай призводять верхній і нижній валки, а середній рулон - з тертям.

Крутний момент і потужність - є двома важливими компонентами прокатки. Крутний момент є мірою сили, яка додається до валянням, для створення обертального руху, коли потужність подається на прокатний стан, застосовуючи крутний момент до валянням і за допомогою натягу деталі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1430 | Додав: admin | Теги: металопрокат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]