12:52
Ізраїльський мільярдер побудує один з найбільших житлових комплексів в Підмосков'ї
Компанія AFI development ізраїльського мільярдера Льва Леваєва таки зведе в московському Одинцові один з найбільших житлових комплексів у столичному регіоні - "Одінбург". Будівництво загальною площею більше 33 гектарів могло початися ще кілька років тому, однак проти нього виступали місцеві жителі. За словами девелоперів, тепер вони врахували всі побажання жителів міста. Експерти як і раніше побоюються, що і без того переобтяжене Мінське шосе після заселення величезного житлового комплексу (ЖК) остаточно стане.

"Одінбург" стане найбільшим житловим проектом, реалізованим AFI development у столичному регіоні. Компанія Льва Леваєва на 33 гектарах в Одинцові зведе 750 тисяч квадратних метрів, з яких 450 тисяч "квадратів" припаде на житло комфорт-класу і 26 тисяч - на сектор торгівлі та послуг. У новому мікрорайоні також побудують дві школи, два дитсадки та поліклініку, а також паркування на 2,7 тисячі місць.

AFI development розкрила інвестиції в два перші пускові комплекси - вони складуть близько 4,3 мільярда рублів. Загальну суму інвестицій в проект в AFI development не називають, проте, за оцінкою аналітиків, враховуючи потужну інфраструктуру і масштаби проекту, "Одінбург" може обійтися Леваєву в 1 мільярд доларів. Інвестиції в попередній крупний проект мільярдера - МФК на Великій Поштовій - експерти оцінили у два рази нижче.

Гігантський проект в Одинцові Лев Леваєв намагався запустити ще до кризи 2008 року, однак проти будівництва виступили жителі підмосковного міста, а потім і економічна ситуація для будівельного сектора стала несприятливою.

Експерти вважають, що новий мікрорайон буде користуватися попитом у покупців і може окупитися через 1-1,5 року. Найголовнішою проблемою, пов'язаною з реалізацією такого масштабного проекту, може стати погіршення транспортної ситуації на Мінському шосе: планується, що в новому мікрорайоні проживатимуть близько 15 тисяч осіб, тобто чисельність населення Одинцова збільшиться майже на 10%.

Тим часом на сайті забудовника повідомляється, що з Москвою "Одінбург" пов'яжуть три альтернативних автомобільних маршруту, крім того, в кінці 2013 року має завершиться будівництво платної об'їзної Одинцовської траси.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1448 | Додав: admin | Теги: одінбург | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]