20:35
Як не бути обдуреними майстрами з ремонту
Вырученые деньги звезда поставила на кредитные карты Русский Стандарт.


Для того щоб уникнути недоброякісної ремонтної роботи відразу розстав усі крапки над і по 5-ти пунктам.
1. Не треба намагатися дізнатися за телефоном вартість робіт - це марно. Навіть якщо ти дізнаєшся, скільки, наприклад, коштує облицювання плиткою квадратного метра стіни, і що далі? Якщо тебе цікавить вартість всього ремонту, то треба оцінювати весь обсяг робіт (квадратура, підрізка, складні вузли і т.д.), а по телефону це зробити неможливо. Необхідно домовитися про зустріч, щоб майстер прийшов і на місці все порахував. У цьому випадку ти зможеш розповісти йому докладніше про те, що ти хочеш зробити в ході ремонту (наберися терпіння, може бути, це доведеться робити кілька разів, якщо ти будеш запрошувати ще інших майстрів). Після бесіди в тебе вже складеться якась загальна картина про запрошених фахівців і вартості ремонту, а так же є можливість вибору.
2. Постарайся знайти майстра-універсала або бригаду майстрів, які можуть виконувати всі роботи, це дуже спростить ремонт.
Тоді тобі не треба буде шукати додаткових фахівців. І контролювати роботи буде простіше. Поцікався у них, чи всі види робіт, які тобі потрібні, вони зможуть зробити. Але можуть бути виключення. Наприклад, іноді замовники питають, чи зможе майстер встановити пластикові вікна? Звичайно, зможе. Але в такому випадку фірма, в якій купувалися вікна, може придумати привід, щоб відмовити в гарантії на вікно. У цій ситуації краще скористатися послугами установників вікон цієї фірми і отримати гарантію.
3. Обов'язково домовляйся з майстрами, щоб вони склали кошторис з вартістю всіх робіт. Кошторис не обов'язково може бути надрукований, нехай він буде написаний від руки. Головне, щоб тобі було зрозуміло, за що ти будеш платити. Тут є один момент, який часто вислизає від уваги замовника. Звичайно ж, тобі захочеться зробити ремонт подешевше, і ти можеш в ході ремонту попросити майстрів про додаткові дрібні роботи (повісити поличку, дзеркало, люстру і т.д.) Для них це може виявитися дрібницею і, з поваги до тебе, вони погодяться зробити це безкоштовно, як подарунок. І тобі приємно, і з них не убуде.
А тепер уяви, що ця безкоштовна робота була неякісна (через якийсь час впала полиця, дзеркало і т.д.) Ти вирішила знайти того майстра і висловити йому свої претензії. А майстер виявився принциповим, і відповів, що за дану роботу він гроші не брав, в кошторисі цей вид робіт не вказано і відповідальності він не несе, тому краще нехай у кошторисі будуть включені всі роботи, які тобі роблять (за умови, що ремонт робиться з гарантією).
4. Домовся про оплату заздалегідь. При зверненні в будівельну фірму ти, якщо необхідно, можеш зробити передоплату за ремонт. Все це повинно бути підтверджено документально.А ось при користуванні послугами приватних майстрів не рекомендується давати передоплату. Просто домовся про схему оплати за роботу заздалегідь. Наприклад, за певний проміжок часу (тиждень). Так в кінці тижня, ти за кошторисом перевіряєш, які роботи вже зроблені, і що можна оплачувати. Робочі зробили - ти заплатила. Старайся дотримуватися такої схеми, щоб уникнути непередбачуваних ситуацій.
Не обов'язково те, що майстер тебе обдурить. Він може просто захворіти, та ще на довгий термін. А ти йому вже заплатила більше, ніж він встиг зробити. Якщо вернешся до іншого фахівця, йому буде все одно, скільки тобі залишилося доплатити його попереднику. Він буде просити ту суму, на яку залишилося доробити ремонт. Звідси і зайві непередбачені витрати. Ось для цього тобі потрібен кошторис. Він, звичайно, може в ході ремонту коригуватися, як найчастіше трапляється, але сам процес виконання робіт тобі буде легше контролювати.
5. Матеріали та доставки обговорюються з тими майстрами, які будуть робити в тебе ремонт.
Краще і зручніше буде, якщо вони напишуть список матеріалів для ремонту. Так ти зможеш приблизно оцінити майбутні витрати на матеріали, але тільки після того, як ти ознайомилася з кошторисом на вартість робіт і дала свою згоду. Навіщо такий порядок потрібний? Наприклад, майстер склав кошторис і список матеріалів одночасно, не чекаючи твоєї відповіді. Ти сумлінно все це оцінюєш і вже починаєш щось купувати. І одного разу випадково зустрічаєш знайомого (сусіда або просто майстра, який зробить ремонт дешевше), який пропонує свої послуги з ремонту. Звичайно ж, тобі такий варіант більш вигідний. Ти телефонуєш попередньому майстру і ввічливо відмовляєшся від його послуг, але матеріали купуєш ті, які він написав. При цьому той, інший майстер, який звик працювати з іншими матеріалами, може сказати, що ти купила не те. У цьому випадку можна все здати і купити інші або залишити все як є. Припустимо, ти все залишила. Ремонт зроблений, всі задоволені. Або не дуже, або зовсім не задоволені. А другий майстер говорить, що він попереджав, що треба було купувати інші матеріали, тоді б все було добре. Але й до нього претензій не пред'явити, так як ремонт він не робив.
Хто винен? Крайнього не знайти. Після того, як ти знайшла майстрів, вони оцінили обсяг робіт, склали кошторис, який тебе влаштував, вирушай у магазин будматеріалів, можна з майстрами або доручити їм самостійно купити матеріали. Тут поступай, як тобі буде зручніше.
На цьому етапі можеш визначитися, купувати відразу всі матеріали або докуповувати в міру необхідності. Якщо дозволяє місце в квартирі, то краще завезти всі матеріали. Тим більше, якщо доставка з магазину платна. І все ж може статися, що площа квартири не дозволяє розмістити всі матеріали, тоді краще обговорити це питання з майстрами та визначитися що необхідно в першу чергу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2507 | Додав: adminA | Теги: ремонт квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]