09:02
Як правильно спланувати простір майбутнього будинку?

При будівництві будинку одним з найважливіших питань є його планування. Дуже важливо правильно розпорядитися площею і вірно розташувати кімнати і шляхи переміщення будинком. Важливість правильного розподілу простору дуже добре виражає приказка "в тісноті, та не в образі". Адже навіть при великій площі, але незручному розташуванні кімнат будинок навряд чи зможе порадувати затишком у майбутньому.

Найлегший варіант

Сьогодні більшість будівельних організацій пропонують побудувати будинок під ключ, тим самим беручи на себе всі етапи будівництва. Замовник лише схвалює план будови і контролює виробництво робіт. Будівництво будинків за індивідуальним проектом значно полегшує завдання, позбавляючи необхідності думати над плануванням будинку. У цьому випадку потрібно просто вибрати один з вже запропонованих варіантів, розроблених професіоналами, і при необхідності доопрацювати його за своїм бажанням.

Важливо думати не тільки про сьогодення, а й про можливі зміни в майбутньому

При будівництві котеджу важливо розуміти, що планування треба обдумати в першу чергу. Адже після будівлі стін щось переробити буде вже вельми проблематично. Планувати простір потрібно і з урахуванням можливих майбутніх змін. Для прикладу, якщо в сім'ї є маленька дитина, то проектування дитячої - це річ сама собою зрозуміла. Але не варто забувати про неї і в тому випадку, якщо дитину тільки планується завести. Будівництво будинків і котеджів, що виконується компанією-спеціалістом, зазвичай враховує необхідність дитячої, яка буде розташовуватися окремо від спальні батьків, щоб підліткові було комфортно в своєму індивідуальному просторі.

Оптимальний простір

Але важливим є не тільки наявність і розташування приміщень, то площа. Щоб "тіснота" була "не в образу", на одну людину має припадати як мінімум 9 м² особистого простору. А стелі краще робити не нижче трьох метрів.

Розташування кімнат

Іншим важливим аспектом є розташування дверних і віконних отворів. Вікна бажано розмістити так, щоб вони дивилися в різні сторони світу, тоді кімната буде освітлена весь день. Будівництво альтанок проводиться саме за цим принципом, тому в них комфортно перебувати протягом усього дня. Якщо ж такої можливості немає, то достатньо просто зробити широкі, просторі вікна. Або, наприклад, розташувати кімнати з урахуванням попадання в них сонячного світла. На самій світлій стороні будинку можна розмістити приміщення, де проводиться найбільша кількість часу, а в тіні розташувати спальню.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1912 | Додав: abel | Теги: планування котеджу, планування будинку, спланувати будинок, спланувати котедж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]