14:02
Як самостійно відремонтувати газовий котел?

Як самостійно відремонтувати газовий котел?

Сучасні газові котли легко обслуговуються і швидко чиняться в разі несправності. Необхідно лише знати кілька основних правил.

Що робити, якщо котел несправний?

При перших же ознаках поломки - появи запаху газу або задимленості в приміщенні, незвичні шуми, що супроводжують роботу приладу, припинення подачі опалення або ГВП - необхідно відключити обладнання, ретельно провітрити всі кімнати, на час провітрювання покинути приміщення і не користуватися електричними вимикачами.

Види поломок котла та шляхи вирішення

Поломки в результаті виробничого браку обладнання не вимагають залучення стороннього фахівця - досить замінити прилад по гарантії або скористатися послугами гарантійного ремонту. Поломок в результаті неправильного монтажу легко можна уникнути, запросивши фахівця для встановлення обладнання. Правильно встановлене на несучу стіну обладнання (наприклад, настінний газовий котел), вірне підключення комунікацій - гарантують довгу безвідмовну роботу термоприладу. Усунення несправності в результаті неправильної експлуатації також краще доручити досвідченому фахівцеві. Це значно заощадить час простою обладнання, дасть гарантію роботи котла без збоїв, запобіжить повтореній поломці.

Правила техніки безпеки при ремонті та експлуатації котла

Газове обладнання встановлюється в добре провітрюваному приміщенні площею 4 кв.м і більше. Не варто розташовувати іншу техніку і предмети меблів в безпосередній близькості від приладу, необхідний невеликий запас вільного місця для виключення перегріву і можливості легкого доступу для проведення ремонту. Гарячий порожній котел не можна наповнювати водою, необхідно дати приладу охолонути. При ремонті необхідно відключити прилад від електромережі та водопроводу, відключити подачу газу. Потрібне дотримання техніки безпеки при роботі з електрикою і газопроводом. Не можна включати не зібраний повністю прилад в мережу або подавати до нього газ.

При заміні деталей обов'язково використовувати фірмові заводські запчастини, ні в якому разі не можна замінювати їх деталями кустарного виробництва. Особливо це стосується таких складних приладів, як, наприклад, конденсаційний газовий котел або підлоговий котел на вугіллі, обладнаний системою турбулізаторів і регуляторів тяги.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1508 | Додав: abel | Теги: Як самостійно відремонтувати газови, як відремонтувати газовий котел, ремонт котла, газовий котел, ремонт газового котла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]