01:58
Як уникнути помилок при купівлі житла: практичні поради

Як часто результатом угоди з нерухомістю є не задоволення, а розчарування, викликане різними неприємностями і проблемами правового, фінансового або іншого характеру. Причиною тому служать типові помилки, яких припускаються власниками житла на підготовчому, основному і заключному етапах угоди купівлі-продажу. Як правило, аналітики відмічають кілька основних промахів, здійснених власниками нерухомості.

Головні помилки при купівлі житла

Вибираючи такий сегмент вітчизняного ринку нерухомості, як новобудови, рекомендується ретельно проаналізувати інформацію про забудовника, що несе відповідальність за будівельний процес і введення будівлі в експлуатацію. Безпечність та неуважність при купівлі житла в споруджуваному будинку часто обертаються непоправною втратою вкладених коштів або проблемами юридичного характеру після заселення. Тут важливо звернути увагу на "вік" забудовника, наявність прав на будівництво, оренду земельної ділянки, своєчасну здачу раніше побудованих об'єктів. Такий підхід збереже кошти від ризикованих операцій з неблагонадійними компаніями-забудовниками.

Нехтування послугами професійного ріелтора - одна з популярних помилок в середовищі покупців житла. Бажання заощадити в даному випадку недоречно, оскільки самостійні операції з нерухомістю неминуче супроводжується ризиками, в результаті яких можна не тільки постраждати у фінансовому відношенні, але і понести більш серйозні моральні збитки і отримати проблеми зі здоров'ям. Грамотні ріелтори, що володіють об'єктивною інформацією про всі нюанси на ринку нерухомості, здійснюють перевірку юридичної "чистоти" документів продавця, що виключає ймовірність будь-яких правових непорозумінь після укладення угоди.

Фінансова сторона угоди з нерухомістю також підлягає захисту від можливих втрат. Тут важливо володіти актуальною інформацією про форми грошових вкладів, внесків і тонкощі банківського обороту грошових коштів. Стежити за пересуванням фінансів, перевіряти будь-які маніпуляції з грошима, контролювати передачу коштів - завдання, часом незрозумілі і незнайомі пересічному покупцеві. І в цьому випадку незаперечно перевагою є звернення до досвідченого ріелтора, що володіє необхідними знаннями у фінансовій сфері.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1516 | Додав: abel | Теги: купити квартиру, купити житло, купівля житла, помилки при купівлі житла, купити новобудову, купити будинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]