17:17
Як вдало купити квартиру: поради

Як вдало купити квартиру: поради Отже, ви вирішили купити квартиру. Як не помилитися з вибором, не пошкодувати потім про даремно витрачені гроші і час? Звичайно, потрібно проявити терпіння і витримку, підійти до вирішення питання по-діловому, відключити непотрібні емоції. Почати потрібно з огляду варіантів, які ви підібрали по оголошеннях в газетах або Інтернеті. До чого необхідно придивитися в першу чергу?

При найпершому візуальному огляді можна визначити, чи підходить вам район, розташування будинку, поверх, планування і розмір квартири. Якщо все це відповідає вашим уявленням про майбутнє житло, то далі потрібно робити "огляд з пристрастю". Постарайтеся уточнити у продавця, з яких матеріалів побудований будинок, тип перекриттів. Самостійно можна визначити наявність грибка в квартирі (за характерними чорним плямам). Як відомо, позбутися від грибка і цвілі досить проблематично, а життя в такій квартирі може спричинити ускладнення вашого здоров'я, особливо, якщо в родині є люди похилого віку і діти.

Уважно оглядайте стелі і стіни на предмет протікання - якщо є жовті розводи та плями, це означає, що сусіди зверху регулярно затоплюють квартиру (якщо це верхній поверх, то протікає покрівля), таке питання потрібно постаратися вирішити до того, як ви туди в'їдете. Зверніть особливу увагу на те, в якому стані знаходяться водопровідні та каналізаційні труби, радіатори опалення. Досить відкрити крани у ванній кімнаті і в кухні, щоб перевірити, наскільки добре йде вода. Якщо в туалеті є неприємний запах або видніються патьоки, це явно свідчить про проблеми з каналізацією.

Якщо ви не плануєте робити масштабний капітальний ремонт після заселення, то придивіться до дверей і підлогового покриття, до їхнього стану. Чи немає щілин, здуття, інших недоліків. Якщо ж вами все одно мають бути якісь роботи по переробці, то такі дрібниці не повинні вас особливо хвилювати. При наявності в квартирі будь-якого перепланування, перевірте її доцільність і законність, інакше проблеми будуть загрожувати саме вам, як новим власникам житлоплощі.

Є ще одна хороша порада, яка стане в нагоді покупцям - постарайтеся поговорити з сусідами. У них можна дізнатися неупереджену інформацію про сам будинок, наскільки комфортно в ньому живеться, чи є проблеми з боку комунального господарства. Також можна розпитати про нинішніх власників квартири, чи не пов'язано з ними будь-яких неприємних історій, це може вплинути на ваш вибір в ту чи іншу сторону.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1305 | Додав: abel | Теги: Нерухомість, квартира, Купівля квартири, покупка, поради, Купівля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]