19:30
Як вибрати болгарку - кутошліфувальну машину

Затіяли ремонт своїми руками? Потрібен якісний інструмент для проведення ремонтних робіт? Із задоволенням допоможемо порадами та рекомендаціями. Без болгарки в цій справі не обійтися. Кутошліфувальна машина (КШМ, а в народі більш відома як болгарка) легко і безпечно ріже камінь і метал, обдирає стару фарбу та іржу, шліфує самі різні поверхні і робить ще безліч найрізноманітніших речей. Як вибрати болгарку (КШМ) правильно? На які особливості даного інструменту варто звернути увагу при його покупці?

1. Вирішіть, який інструмент потрібен: в магазині широкий вибір як професійних, так і побутових болгарок (КШМ). У кожного типу є свої переваги і недоліки.

- Побутова болгарка володіє невеликою потужністю, спрощеними функціями, меншим часом безперервної роботи (кожні 15 хвилин такій болгарці необхідно давати охолонути хвилин на 20), а також більш низькою продуктивністю; однак інструмент такого типу приваблює своєю невисокою ціною;

- Професійні болгарки характеризуються можливістю безперервної тривалої роботи, всілякими додатковими пристосуваннями і вузлами; якістю матеріалу, з якого вони виготовлені; надійністю електронних систем і вузлів; через використання якісних і довговічних матеріалів при виготовленні такого типу болгарок ціна цього інструменту висока.

2. Потужність двигуна - одна з найважливіших характеристик болгарки (КШМ). Краще вибрати потужний інструмент, який не так швидко буде нагріватися і дозволить використовувати диски з великим діаметром. Чим більше діаметр буде у диска, тим глибше розріз зробить інструмент.

3. Дізнайтеся заздалегідь швидкість обертання шпинделя. Краще буде, якщо обрана болгарка буде оснащена спеціальною системою, яка регулює число обертів шпинделя. Чим більше діаметр диска, тим менше повинна бути швидкість обертання і навпаки.

4. Купуйте болгарку (КШМ) відомого виробника, який може відповісти за якісні характеристики свого товару. Інструменти таких фірм оснащені якісним, надійним захистом і проходять ретельний контроль якості. Серед компаній, які виробляють непогані кутошліфувальні машини, рекомендуємо придивитися до таких, як Makita, Bosch, DeWalt.

5. Вибирайте тип алмазних кіл залежно від того, з яким матеріалом доведеться працювати:

  • "Бетон": тверді види бетону, в тому числі армований;
  • "Асфальт": складні абразивні матеріали - асфальт і свіжий бетон;
  • "Граніт": надтверді породи - граніт і гнейс;
  • "Будівельний матеріал": обпалена цегла і бетон, використовується для змінного застосування.

6. Спробуйте і однорукі, і дворукі болгарки, які оснащені спеціальною рукояткою, яка для зручності може змінювати своє положення. Деякі машини оснащені віброковтаючими рукоятками, що дуже комфортно при роботі. У деяких моделях є спеціальний редуктор, який дозволяє не переставляти рукоятку з місця на місце.

7. Буде чудово, якщо болгарка, яку Ви підшукали, буде оснащена спеціальним захисним кожухом.

Після придбання бажаного інструменту дотримуйтесь техніку безпеки при поводженні з болгаркою, яка є дуже небезпечним інструментом. Користуйтеся захисними окулярами і всі функціональні приналежності до інструменту використовуйте тільки за призначенням. Так, наприклад, алмазні кола бувають різних типів залежно від того, за яким матеріалу доводиться працювати. За один захід краще не робити відразу кілька глибоких різів - це призведе до перевантаження болгарки. Неправильна експлуатація інструменту значно знизить термін його служби.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1602 | Додав: abel | Теги: болгарка, купити кшм, вибрати болгарку, Кутошліфувальна машина, купити болгарку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]