19:09
Як вибрати карниз для штор


Як правильно вибрати карниз для штор, щоб він поєднувався з дизайном штор і стилем приміщення, а також мав зручний механізм роботи карниза.

До вибору варто підійти з усією відповідальністю, адже сучасний карниз для штор - це дуже важлива деталь вашого інтер'єру, яка може вплинути на вигляд квартири. Однак слід враховувати матеріал, з якого буде виготовлений карниз, його розмір і форму він повинен підходити до всіх штор, які є в будинку і число полотен тканини, що підвішуються до карниза.

На ринку представлений дуже широкий асортимент матеріалів для виготовлення карниза. Дерев'яні карнизи для штор, які чудово впишуться в інтер'єр квартир в сучасному стилі, з нержавіючої сталі, латуні та інших матеріалів. Також бувають карнизи з пластиковими, алюмінієвими і скляними наконечниками.

Круглі карнизи для штор бувають різних діаметрів і різноманітної колірної гамми, що дає можливість легко підібрати відповідні під ваші двері і наличники. Ще карнизи для штор з дерева дуже міцні і можуть витримати нитяні штори та вагу важких портьєр.

Металеві карнизи добре підійдуть для декору приміщення в класичному стилі. Але якщо ваш вибір ліг на ковані карнизи, то вони добре будуть акцентувати мінімалізм в інтер'єрі квартири.

Пластикові карнизи набагато дешевші та трохи поступаються перерахованим вище видам по міцності. Але зате вони мають багатий вибір забарвлень. У більшості випадках карнизи з пластику використовуються під жалюзі та для обстановки дитячої кімнати.

Також карниз для штор, буває двох видів функціональний (профільний) і декоративний. Профільні карнизи мають великі можливості, алюмінієвому профілю надається будь-яка конфігурація, за допомогою чого ви зможете оформити аркове вікно. А використання розсувного механізму допоможе вирішити проблему високих вікон.

Але якщо вибрати карниз для штор декоративний, то він додасть бездоганне стильове рішення і функціональність, завдяки чому дизайн ваших вікон буде бездоганним.

Якщо ви визначилися з вибором матеріалу для виготовлення карниза, то можна перейти до питання як вибрати карниз для штор з хорошими кріпленнями. Перевага затискачів у тому, що ними зручно регулювати довжину штор. Але вони заслабкі для важких портьєр. Тому найпоширенішим варіантом кріплення є гачки. Але для них слід пришити до штор спеціальну стрічку, яка має готові петлі для гачків.

Загалом, вибрати карниз для штор зараз можна на будь-який смак і колір. Та пам'ятайте, що карниз важливий елемент у віконній композиції і всього інтер'єру приміщення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3116 | Додав: admin | Теги: карниз для штор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]