19:51
Як вибрати керамічну плитку

В даний час, найбільш поширеним і практичним покриттям, будь-то ванна, кухня, або зал якої-небудь установи, є плитка. Чому плитка, - запитаєте ви. Тому що плитка, володіє такими безсумнівними перевагами, як міцність, хороший і різноманітний дизайн, екологічність, водонепроникність і так далі.

Керамічна плитка виробляється шляхом випалення різних розчинів глини з додаванням природних елементів і піску. Плитка обпалюється при температурі від 1000 до 1250 градусів. Плитка може випускатися з емаллю і без. Вироби з емаллю мають блиск, різну гаму кольорів і декорацій. У свою чергу плитки без емалі виглядають більш сумно і однотонно, без різних декорацій.

Плитки також можуть відрізнятися за формою (чотирикутні, восьмикутні, шестикутні та інші), за розмірами і товщиною. За технологічними особливостями виробництва плитки ділять на абсолютно білі (фаянс), підвищеної міцності (майоліка, коттофорте), одинарного випалу (грес, клінкер і так далі).

Кахельна плитка для передпокою

Передпокій - це сполучна ланка між будинком і вулицею. Зважаючи на це в передпокої завжди потенційно мокро і брудно. Мало того, підлога в тут завжди відчуває більш значні механічні навантаження, ніж плитка в інших кімнатах квартири.

Враховуючи дані умови експлуатації підлогових покриттів, ми рекомендуємо використовувати в таких приміщеннях неглазурований керамограніт або вінілову плитку з щільною керамічної структурою. При виборі плитки, зверніть увагу, на те, що плитка з рельєфною структурою більш важко піддається очищенню, ніж гладка.

При підборі плитки для передпокою, важливе значення відіграє її вид. Постарайтеся підбирати матові, темні і зернисті тони, на такому забарвленні менше помітні сліди бруду. Не варто забувати, що на світлій і однотонної плитці, дуже добре будуть помітні сліди зносу. Не варто брати чорну і блискучу плитку. На такому покритті виразно залишаються сліди від механічних впливів, відколи й подряпини.

Кахельна плитка для туалетної кімнати

З метою обробки туалетних приміщень, доцільніше використовувати облицювальну плитку ніжних фаянсових тонів. Таке забарвлення підійде і для ванної, і для туалету. Колірний діапазон, буде відгукуватися на світлі кольори сантехніки, банних брязкалець і пухнастих рушників.

При виборі плитки для обробки ванни, душа і туалету, слід вибирати зразки з низьким рівнем поглинальної вологи. Прикладом можуть бути скляні або тонкокерамічні глазуровані вироби. На ділянках постійного зіткнення з водою, краще використовувати плитку більшого розміру, тим самим ви зменшите загальну площу швів, які є слабким місцем.

Для підлогового покриття туалетних кімнат краще вибрати більш товсту, матову і злегка шорстку плитку. Така плитка, буде практична і безпечна.

Кахельна плитка для кухні

При виборі плитки для кухні, необхідно, також як і в попередніх випадках, відрізняти підлогову плитку від облицювальної. Що можна порадити для облицювального матеріалу? По-перше, плитка повинна бути не товстою, найімовірніше з декором кухонних тонів і натюрмортів. Для цього підійде водостійка, з щільною структурою глазурована або неглазурована плитка, здатна переносити хімічні впливи.

Для підлоги кухні, плитка відповідно повинна бути більш міцною і стійкою до зовнішніх впливів великого діапазону. Основними критичними зонами для плитки для підлоги, є місця біля плити, холодильника та мийки. Для обробки кухонної підлоги, ми рекомендуємо товсту керамічну або вінілову плитку.

Як доглядати за підлоговою плиткою

Взагалі, догляд за плиткою, це сильно сказано. Просто, для підтримки плитки в нормальному стані, достатньо виконувати низку наступних нескладних вимог. Ми рекомендуємо при митті плитки не використовувати сильні і агресивні склади (на основі кислот та інші). При догляді за поверхнею не забувайте, що вразливе місце в плиткового покриття, це сполучні шви. Не очищайте плитку металевими щітками, такі дії призведуть до дряпання плитки та зняття з неї захисного шару. Будьте обережні при перенесенні твердих і важких предметів. Плитка має властивість розколюватися при її падінні. Для уникнення таких фактів, застеліть вразливі місця килимками, або іншими покриттями.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1751 | Додав: abel | Теги: плитка, керамічна плитка, купити плитку, вибір керамічної плитки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]