04:09
Як вибрати лінолеум для дому: поради

Даний вид підлогового покриття вже багато років користується величезною популярністю. Це пояснюється, в першу чергу, його відносно низькою вартістю і доступністю на ринку будівельних матеріалів. Крім того, лінолеум відрізняється м'якістю, зносостійкість і високою міцністю, внаслідок чого його можна настилати практично на будь-яку поверхню.

Сьогодні можна знайти лінолеум практично будь-якої структури і забарвлення. Тому підібрати найбільш оптимальний варіант цього ПВХ покриття досить просто. Розглянемо кілька основних правил, які допоможуть вам зробити правильний вибір і придбати якісний товар.

1. Різні види цього підлогового покриття мають різну товщину, яка є досить значимим фактором у багатьох випадках. Так, якщо поверхня, на яку ви плануєте класти лінолеум, має помітні дефекти, то рекомендується вибирати більш товстий лінолеум. Якщо ж поверхня ідеально рівна, як після обкатки асфальтоукладальника, то його товщина не має принципового значення.

2. Якісне покриття ПВХ обов'язково повинно мати верхній захисний шар. Чим товщий цей шар - тим більш довговічним буде лінолеум. Крім цього, він захистить покриття від забруднень.

3. При покупці лінолеуму потрібно враховувати, що під час укладання незначна його частина буде втрачена. Підгонка по малюнку, обрізання країв, вирізи для ніш батарей і порогів - все це вимагає додаткових витрат матеріалу, тому він завжди купується з невеликим запасом.

4. Купуючи лінолеум, завжди потрібно оглядати його на наявність всіляких дефектів: будь-які відшарування, горби і нерівності свідчать про те, що товар бракований. З подібних міркувань його рекомендується купувати не на ринку, а в спеціалізованих магазинах, де дотримуються всі умови його зберігання.

5. Вибираючи лінолеум, зверніть увагу на таку особливість: при згортанні рулону лицьовою стороною всередину, він не повинен складатися навпіл або гнутися. Крім того, при пакуванні рулонів наклеюйте на їхню лицьову частину скотч, так як він може залишити сліди, усунути які буде досить важко.

6. Якщо ви плануєте провести ремонт у всьому будинку, то заздалегідь підрахуйте площа підлоги, яку потрібно покрити лінолеумом. Купуйте матеріал тільки з однієї партії, щоб він не відрізнявся за кольором. Інакше різниця буде кидатися в очі, особливо в приміщеннях з гарним освітленням. До слова, це правило стосується не тільки підлогового покриття, але й інших матеріалів.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете вибрати найбільш підходяще для вашого будинку підлогове покриття і не турбуватися з приводу його якості, надійності і довговічності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1545 | Додав: abel | Теги: лінолеум поради, лінолеум для дому, вибір лінолеуму, лінолеум, Як вибрати лінолеум для дому, ціни на лінолеум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]