14:18
Як вибрати нерухомість: поради щодо купівлі квартири

Як вибрати нерухомість: поради щодо купівлі квартири

Як вибрати нерухомість Основні принципи вибору нерухомості повинен кожен добре знати. Буває так, що не завжди виходить придбати саме те житло, яке хочеться. Тому і потрібно ставитися до цього питання відповідально, щоб куплена квартира радувала довгі роки.

Один з основних принципів вибору квартири - це вартість житла. Зрозуміло, що ціни на житло дуже різні, особливо якщо квартири знаходяться зовсім в різних частинах міста (центр і околиця) і з різним ремонтом. Безумовно, що на ціну впливають ще й запити продавця, вид з вікон і деякі інші фактори. Іпотеку краще не брати, так як за нею не завжди буває можливість розплатитися, особливо якщо високі відсотки, як практикується на просторах колишнього Радянського Союзу. Але торгуватися потрібно завжди, так як сума знижки може бути дуже суттєвою і її може вистачити навіть на відпочинок на море всій сім'ї.

Перевіряти юридичну чистоту об'єкта нерухомості необхідно в реєстраційній палаті, куди потрібно робити відповідний запит. А ось про якісь комунальні проблеми потрібно дізнаватися в керуючої компанії. Про сусідів же, які бувають гучними, краще питати у мешканців під'їзду, так як вони обманювати зовсім не зацікавлені.

Дуже добре, якщо вікна у квартири виходять у двір, але буває, що віконця дивляться на галасливу вулицю. Природно, що вартість житла з хорошим видом з вікон трохи вище, ніж з поганим оглядом. Це ж стосується і поверху, адже крайні поверхи коштують дешевше. Але бувають випадки, коли зручно можна розмістити на першому поверсі літню людину, або купити квартиру, щоб в майбутньому її оформити як комерційний об'єкт і відкрити магазин.

Завжди важливо дивитися на ремонт, але необхідно розуміти, що іноді можна купити житло без ремонту, якщо інші фактори привабливі і є впевненість, що знайдеться кілька сотень тисяч, щоб привести житло в належний стан.

Треба розуміти, що багато чого залежить від агентства нерухомості, і що це хороша страховка від шахраїв, яких на квартирному ринку достатня кількість. Сам ріелтор повинен бути професіоналом у своїй справі, але найкраще з ним спільно займатися вибором майбутньої квартири, так як тільки так можна вибрати найбільш гідний варіант.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 784 | Додав: abel | Теги: квартира, Нерухомість, Купівля, поради | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]