09:00
Як вибрати паркан: практичні поради з будівництва огорожі

Паркан - споруда, одним із головних завдань якої є розмітка і позначення меж території. Він ставиться по периметру ділянки, але може встановлюватися і всередині, розділяючи її між собою на зони. Історія паркану йде глибоко в старовину, тоді він виконував в основному захисні функції. Сучасні паркани різноманітні в своєму виконанні, будуються з різних матеріалів і мають іноді дуже химерний вигляд.

Паркан може виконувати наступні завдання:

розмітка кордонів території;
захист від сторонніх очей;
захист ділянки від проникнення на територію;
захист від шуму;
захист від пилу і бруду;
декоративні функції.

Будівництво навіть самого бюджетного паркану вимагає не малих грошових витрат, навіть якщо він зводиться своїми силами. Самостійне будівництво паркана важке, довге і незручне, тому для даного заходу залучаються родичі або знайомі, а якщо дозволяють кошти, то можна найняти професійну бригаду або звернутися до спеціалізованої фірми.

Залежно від використовуваних для побудови матеріалів, паркани можна розділити на наступні види:

1. дерев'яні;
2. кам'яні, цегляні, бетонні;
3. з металу;
4. пластикові;
5. комбіновані;
6. живоплоти і декоративні.

Кожен вид паркану має як низку переваг, так і недоліків тому, перед зведенням цієї споруди завжди потрібно спочатку визначитися з головними завданнями - які він повинен виконувати функції; а також із стилістикою, - щоб ваш паркан гармонійно поєднувався з іншими будівлями на ділянці. Сучасні технології та інструменти дозволяють побудувати огорожу, поєднавши кілька видів матеріалів. Такі паркани виходять оригінальними, естетичними і практичними.

Коли постає питання про будівництво паркану, для початку необхідно ознайомитися зі СНіПами і Статутом садівництва або партнерства, куди входить ділянка. Цей етап може вже визначити матеріал для споруди огорожі, а якщо проігнорувати прописані норми, то порушення можуть обернутися судовими позовами і значними грошовими втратами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1225 | Додав: admin | Теги: огорожа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]