11:27
Як викласти піч

Колись люди довгі роки опалювалася за допомогою печей. Зараз у цьому немає необхідності, варіантів опалення може бути безліч як в квартирах, так і в будинках. Тим не менш, багато сучасних сімей встановлюють у своїх будинках дров'яні печі, тому пічні роботи як і раніше актуальні і затребувані.

Добре зроблена піч має хороші характеристики споживання палива і віддачі тепла в приміщення. Тому не варто ставитися легковажно до пічної справи, особливо коли вам необхідні печі для дачі. До того ж не обов'язково прибирати погано працюючу піч, а можна спробувати знайти в ній недолік і спробувати виправити.

Хороша піч - така, яку досить витопити один раз на добу. Основними критеріями в влаштуванні печі є кількість цегли, з яких піч викладена, а також вдале розташування димових каналів. Буває, що печі викладаються занадто великими для певного приміщення, вони дають тепла більш тривалий час, ніж одну добу, але самого тепла протягом цієї доби недостатньо.

Що потрібно для того, щоб процес згоряння дров протікав правильним чином? В першу чергу, має бути викладено правильно топковий простір: він має бути достатнім, плюс до цього, в нього не повинна потрапляти велика кількість повітря ззовні, добре, коли повітря проникає не суцільним потоком, а дозовано, наприклад, частини через грати. Всі ці принципи стосуються і печі для дому, і печі для іншого приміщення. У другій частині горіння, навпаки, повинен бути забезпечений хороший потік повітря, тому всі регулюючі механізми повинні бути розраховані правильним чином.

Піч повинна бути викладена одним матеріалом, бажано вогнетривкою цеглою. Цегла ж, у свою чергу, перед кладкою повинна бути замочена. Далі важливо, щоб шви при укладанні були не дуже товстими, а сама глина готувалася з домішкою гірського піску. Фундамент під піч повинен відповідати вазі самої печі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 3198 | Додав: abel | Теги: будівництво печі, викласти піч, самостійно викласти піч, піч, Як викласти піч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]