17:34
Як виконати ремонт своїми силами і уникнути труднощів

Досить поширеними є поява труднощів через нехтування дрібницями. Особливо актуальним дана обставина є для будь-яких масштабних справ, до яких, безсумнівно, відноситься і проведення ремонту в приватному будинку або квартирі. Багато хто вважає, що функціональність - це головне, забуваючи про те, що необхідно все ретельно спланувати. Так, слід заздалегідь знати, яким буде розташування сходів на другий поверх та інших конструктивних елементів.

Часто господарі думають, що при проведенні ремонту своїми силами такими нюансами, як складання проектної документації, можна знехтувати. Проте практика показує зовсім протилежне. Безумовно, можна не дотримуватися всяких тонкощів і правил оформлення документації. Але однозначно можна сказати, що попередній ескіз внесе ясність у послідовність виконання робіт і дасть дохідливе уявлення про те, як все буде виглядати після завершення ремонту.

Що включати до кошторису

Після створення ескізу настає етап складання попереднього кошторису витрат - потрібно розрахувати вартість ремонту квартири. Головна обставина, яку слід при цьому враховувати, - це кількість будівельних матеріалів, необхідних для всіх робіт. Слід подумати також і про кількість оздоблювальних елементів, а також всіляких кріпильних деталей, які можуть знадобитися. Після того як список матеріалів готовий, залишається тільки з'ясувати вартість кожного з них, щоб приблизно оцінити весь задуманий проект.

Слід чітко розуміти, що від наміченого плану краще не відступати, тому що це може викликати несподівані наслідки. Будь-які зміни (наприклад, покупка ексклюзивних сходів для будинку) можуть спричинити простій через необхідність очікування якогось матеріалу. Також може змінитися вартість решти елементів кошторису, в результаті чого здійснення задуманого істотно подорожчає.

Таким чином, для виконання ремонту своїми силами слід:

  • скласти приблизний ескіз проекту;
  • провести попередні підрахунки;
  • чітко дотримуватися спочатку наміченого плану.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1557 | Додав: abel | Теги: ремонт своїми силами, ремонт власноруч, кошторис, Вартість ремонту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]