11:03
Як візуально розширити простір: основні способи

Як візуально розширити простір: основні способи

як візуально розширити простір Як розширити простір маленької кімнати? Для багатьох з нас це питання стоїть гостро, оскільки наявністю досить просторих приміщень похвалитися можуть далеко не всі. Наведені нижче нехитрі прийоми дозволять візуально збільшити простір і ефективніше його використовувати.

Використовуйте оптичні ілюзії

Візуально розширити маленький простір допоможуть нейтральні тони в колірних схемах. Стелю можна пофарбувати в тон світліше в порівнянні з іншою частиною приміщення, щоб домогтися візуального збільшення її висоти. На вікна встановити карнизи, повісити фіранки, відмовитися від використання темних тканин, які надмірно "важкі". Взагалі, темний колір краде простір на відміну від світлих тонів, які більше відображають світло і не дуже привертають увагу. Використання дзеркал допомагає відбити світло і додати "легкості".

Вибирайте декоративні елементи меншого розміру

Це один з найпростіших способів, як візуально розширити простір, не докладаючи значних зусиль. У маленьких приміщеннях будь-які елементи декору, наприклад, диванні подушки, картини, вази повинні бути невеликого розміру.

Приберіть перешкоди

У маленькому приміщенні кількість предметів і аксесуарів, що стоять на підлозі, потрібно звести до мінімуму. Тумби, комоди і трюмо краще замінити настінними полками, а вази, торшери, пуфи - прибрати в інше місце. Слід також відмовитися від невеликих килимків біля ліжка, замінивши їх одним великим килимом. Все це об'єднає простір, зробить його цілісним, збільшивши при цьому площу приміщення.

Приділіть увагу підлоговому покриттю

Поділ підлоги на окремі частини візуально значно зменшує площу. Тому, вибираючи підлогове покриття, прагніть мінімізувати кількість стиків, які завжди привертають погляд.

Використовуйте вертикальний простір

Використовуйте вертикальний простір - встановіть високі шафи, розмістіть на стіні книжкові полиці, зробіть ніші, використовуйте простір над дверними отворами.

Використовуйте сучасні системи відкривання дверей

Виділяють кілька цікавих винаходів в сфері дверного виробництва. Наприклад, система INSIDE забезпечує відкриття дверей всередину. Специфічна дверна коробка дозволяє полотну відкритих дверей вигідно і зручно розміщуватися в дверному отворі. Це значно збільшує життєвий простір і допомагає ефективно використовувати товсті стіни. Особливо доречні такі двері в приміщеннях з вузькими коридорами. Вони легко вирішують "конфлікт" з дверима по сусідству: краї дверних полотен ніколи не зустрінуться в момент відкривання, а це - захист не тільки дверей, але і Вас.

Поворотно-зсувний механізм ERGON ставить вашу м'язову пам'ять в глухий кут, змушуючи забути про те, що потрібно відступити на крок назад при відкриванні дверей на себе. Крім того, що ця система зручна, вона дозволяє зменшити простір, необхідний для відкривання дверей, рівно вдвічі. Використання інноваційних розробок робить механізм ERGON двостороннім, тобто можна відкривати двері від себе, підходячи до них з будь-якого боку. Двері з такою системою відкривання не тільки значно економлять життєвий простір, але і стають чудовою деталлю сучасного інтер'єру.

Система MAJIC втілює в собі підходи мінімалізму. Її відмінною рисою є те, що напрямна вбудована прямо в полотно дверей, при цьому абсолютно не видно деталей. За рахунок цього при відкритті дверей створюється видимість ковзання в повітрі. Дана система може бути встановлена ​​на розсувні двері практично будь-якого виробника. Такі двері дуже зручні і функціональні, дозволяють значно розширити простір приміщення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 723 | Додав: abel | Теги: дизайн, простір, поради | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]