12:11
Як влаштувати дерев'яну конструкцію тераси: поради

Дерев'яна конструкція тераси найчастіше користується попитом у домовласників, так як, це більш економний, і практичний її варіант. Конструкцію для дерев'яної тераси монтують таким чином, щоб її каркас лежав на бетонних стовпчиках, виконаних з окремих блоків. Бетонні блоки встановлюються безпосередньо на підготовлену поверхню ґрунту, верхній шар, якого, помащений шаром каміння з піском, шар повинен бути товщиною не менше 10-12 см.

Стовпчики для конструкції тераси, так само, можуть бути виконані і з деревини міцних порід, деревина повинна обов'язково володіти такими якостями, як, стійкість до вологи, і води, кращим варіантом буде - вибрати для цих цілей деревину дуба, або модрини.

Саму конструкцію відповідно теж виконують з деревини. Виконуючи її монтаж, необхідно обов'язкове влаштування гідроізоляції конструкції, це в першу чергу необхідно, для захисту дерева від вологи, що виходить від нижнього бетонного шару її конструкції, або ж, можливо кам'яного, або цегляного її заснування.

За бетонною опорою влаштовують поперечні балки-прогони, з кроком в 40-50 см., після чого на прогони укладають дошки, закріплюючи їх між деревиною з обов'язковим зазором в 6-12 см. Цей прийом, необхідний для забезпечення нормального стоку опадів з поверхні конструкції тераси.

Після виконання всіх монтажних робіт, деревину необхідно обробити спеціальними просоченнями, щоб запобігти її гниттю, і розмноженню грибків в її деревині, яка буде часто піддаватися непередбаченим атмосферних явищ.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1290 | Додав: admin | Теги: дерев'яна тераса | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]