13:35
Як заощадити максимум при укладанні самовирівнюющихся підлог?

Стартова обробка підлог в житлових будинках, об'єктах промислового, адміністративного, комерційного та іншого призначення все частіше здійснюється з використанням не класичної бетонної стяжки, а за допомогою так званих самовирівнюючихся наливних підлог, які за своїми характеристиками міцності нітрохи не поступаються цементу. Незважаючи на відносну дешевизну такого матеріалу, все ж при великих площах стартова обробка може потребувати солідних витрат, і щоб звести їх до мінімуму, потрібно застосувати кілька прийомів економії.

Отже, незважаючи на те, що на самовирівнюющуся підлогу ціна не настільки висока, все ж при великих обсягах робіт існує об'єктивна необхідність в економії матеріалу. Як же можна добитися зниження витрати будівельної суміші при обробці підлог в приміщенні? Для цього необхідно, по-перше, правильно розрахувати товщину шару, яка повинна вийти в результаті. Якщо звичайна бетонна стяжка підлоги має товщину близько п'яти сантиметрів, то у випадку з наливними підлогами можна обмежитися і куди меншим об'ємом матеріалу. Щоб забезпечити підлозі необхідні техніко-експлуатаційні характеристики, досить залити суміш товщиною шару в пару-трійку сантиметрів, а це - вже солідна економія матеріалу. У той же самий час не можна переступити мінімальний поріг, який складає 0,5-1 см, оскільки надто тонке базове покриття підлоги не зможе надійно захистити його від різних негативних факторів, що діють ззовні.

Щоб звести витрати суміші для стяжки підлог до мінімуму, слід рівномірно розподілити її по всій площі підлоги так, щоб шар матеріалу мав однакову товщину в усіх точках. Як правило, підлоги мають неідеальну геометрію - найчастіше вони перебувають під невеликим нахилом. Звичайно, цей нахил не видний оку, але якщо покласти в центр кімнати кулю, вона покотиться, і це свідчить про порушення геометрії. При бажанні можна зробити в приміщенні ідеальний горизонт, для чого знову-таки використовуються спеціальні вирівнюючі підлогові суміші.

Щоб зробити поверхню підлоги ідеально горизонтальною, без найменшого ухилу, необхідно розподілити будівельну суміш таким чином, щоб вона лягла рівномірним, однаковим по товщині шаром. Там, де спостерігається відхилення підлоги від горизонталі в меншу сторону, товщина шару наливної підлоги має бути більшою. Відповідно, і витрата матеріалу в даному випадку буде більшою, тому вирівнювання горизонту не вписується в концепцію економії.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1430 | Додав: abel | Теги: заливка підлоги, самовирівнюющіся підлоги, укладання самовирівнюющихся підлог, Підлога, Як заощадити при укладанні самовирі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]