23:00
Як зробити навіс для машини на дачі?

Після завершення будівництва житла на дачній ділянці, може виникнути наступна проблема, яка стосується автолюбителів - це облаштування місця для машини. Споруда гаража сама по собі виглядає не дуже вигідно. Саме правильне і раціональне рішення - це спорудження навісу.

Навіс можна підібрати з урахуванням дизайну саду та бюджету виділеного для цієї мети. Навіс може стати яскравим акцентом на ділянці, що дозволяє істотно заощадити Ваші кошти на зберіганні автомобіля.

Підготовчі роботи на ділянці

Насамперед, потрібно підготувати місце, де буде розташований навіс для машини. Для цього треба зняти шар ґрунту приблизно 25-30 сантиметрів. Довжина ділянки під спорудження повинна бути на 1 метр більша довжини машини, а ширина на 2 метри більша, відповідно. Для навісу на дві машини, до попередніх вимірів варто додати ширину іншого автомобіля і ще 2 метри. Якщо зробити конструкцію точно за розміром машини, то захист буде лише від прямого дощу. Щоб захистити машину і з бічних сторін, потрібно з кожного боку додати по одному метру, а дах краще вибрати дуговидним. Така споруда забезпечить захист машини від косих дощів і від Сонця.

Після цього потрібно вирішити розташування опорних стовпів. Чотирьох стовпів, розташованих в 1 метрі від краю ділянки, буде достатньо. Для навісу на дві машини стовпи необхідно встановити через кожні 2 метри.

Спорудження навісу

У більшості випадків навіс являє собою звичайний тент, який ідеально підійде для літнього варіанту і є найдешевшим типом. Щоб спорудити його досить зібрати каркас і зафіксувати його в ґрунт і натягнути тент.

Найестетичнішим варіантом є конструкція з полікарбонату. До того ж він недорогий. Для спорудження потрібно встановити металеві труби або куточки. Для легкових автомобілів висота всієї споруди не повинна перевищувати три метри. В інших випадках висота визначається індивідуально.

В яму глибиною 0,5 метра потрібно вбити стовп, таким чином, щоб він зайшов в землю на 1 метр, що забезпечить міцність всього каркаса. Після чого яму потрібно залити бетоном.

Для даху з одним скатом потрібно по периметру приварити балки, на яких уже приварені поперечки. На них проводять монтаж полікарбонату. Каркас даху у формі дуги монтується окремо, а потім закріплюється до опори. Полікарбонат закріплюють спеціальними саморізами.

Завершальним етапом будуть оздоблювальні роботи. Площа навісу повинна бути трохи менша ширини всієї площадки, яка повинна мати певний ухил. Це необхідно для стоку води. При бажанні можна встановити водовідведення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1508 | Додав: abel | Теги: навіс для машини, навіс для машини на дачі, Як зробити навіс для машини на дачі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]