12:13
Яке джерело водопостачання вибрати для заміського будинку: поради

У цій статті розглядаються можливі варіанти джерел для системи заміського або дачного водопостачання. Ви дізнаєтеся деякі їхні особливості, плюси і мінуси.

Якщо ви хочете на своїй заміській або дачній ділянці організувати систему водопостачання, то ви обов'язково зіткнетеся з низкою запитань, наприклад, який насос вибрати, чи потрібен накопичувальний бак і, найголовніше - з якого джерела отримувати воду?

У кожного можливого варіанту є особливості, які пов'язані з наявністю водоносних шарів на ділянці, вартістю джерела, якістю рідини в ньому. Наприклад, ціна буріння свердловин на воду у багато разів перевищує спорудження колодязя, а використання центрального водопроводу дешевше обох варіантів. Але і за якістю рідина в колодязі значно гірша, ніж в свердловині, а в центральній системі - може не вистачати напору. Отже, розглянемо всі варіанти докладніше.

Центральний водопровід

Це найпростіший і не витратний спосіб організації водопостачання на своїй ділянці. Все, що вам потрібно буде, це під'єднатися до центрального трубопроводу, який прокладений по селищу. Але, по-перше, труби можуть мати дуже плачевний стан, і "Водоканал" може просто не дозволити підключення до нього нового споживача.

По-друге, багато споживачів -означає збільшене навантаження на систему, а значить, напір води в трубах може падати, що не дуже зручно. Нарешті, по-третє, централізованої системи на ділянці може просто не бути. Тоді вам потрібно буде споруджувати автономне джерело на своїй ділянці.

Колодязь

Колодязь спорудити складніше, ніж просто підключитися до центральної труби, але грошей на його спорудження піде небагато. У свою чергу, у цього джерела є недоліки - забруднена вода, т. к. В нього надходять води з поверхневого шару ґрунту, малий її запас і тому подібне. Вам не вистачить колодязя для одночасного вмивання, миття доріжок, наприклад, і поливу грядок.

З криниці воду піднімають на поверхню насосами - зануреними або поверхневими. Перші використовуються для колодязів глибиною більше 9 м, другий тип - для дрібних джерел.

Занурювальні насоси потрібно встановлювати з розрахунком, щоб від його отвору всмоктування до дна джерела було не менше 0,3 - 1 метра. Тому при монтажі даного пристрою враховуйте загальний рівень води в колодязі.

Свердловина

Це - найдорожчий і технологічно складний варіант. Якщо у вас є фінансові кошти, то краще замовити буріння свердловин на воду. Україна містить дуже багато води під землею на різних глибинах в шарі вапняку і пісковику. Вони володіють таким рясними запасами, що джерело може прослужити вам 50 років і більше (свердловини на вапняк).

До того ж, облаштувавши його спеціальним обладнанням, ви зможете отримувати воду також як в міській квартирі - в будь-якій кількості. І якість рідини в цьому джерелі на висоті в порівнянні з колодязями. Для заміських будинків і котеджів свердловина є найкращим варіантом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1417 | Додав: abel | Теги: свердловина, Центральний водопровід, колодязь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]