11:35
Який паркет вибрати або все-таки використовувати ламінат?

Паркет, як відомо, виготовляють з різних порід деревини. Іноді ціна відбиває бажання на покупку будь-якого виду паркету.

Найбільш популярний в нашій країні вважається буковий або дубовий паркет. Після лакування і циклювання, такі два дерева підійдуть до обстановки вашої квартири, будуть поєднуватися з будь меблями.

Дуб популярний тим, що коли використовувати спеціальні тонування, то реально отримати майже будь-який відтінок і колір, з точним збереженням текстури матеріалу, також підібрати необхідний колір до наявних меблів, не потрібно витрачати багато грошей, адже дуб росте в достатній кількості в Україні.

Відносно екзотичних порід - венге, мербау, самса, то такі дерева криються зазвичай лаком, адже вони мають свій природний колір, наприклад, венге - чорний, мербау - червоний, самса - коричневий з красивими кореневими кільцями.

Як правильно фарбувати дуб?

Щоб ваш дубовий паркет отримав гарний унікальний колір, його треба тонувати. Тут є багато матеріалів, які підходять для роботи - лаки, масла, різні ґрунти. Лаком і ґрунтом можна покрити після шліфування весь паркет, а покриття різнобарвним лаком передбачає більш важку роботу.

Як правильно наносити олію?

Масла також бувають різноманітні, наприклад, безбарвні наносяться валиком або пензликом, тонують - за допомогою шпателя, надлишки можна прибрати рушником на однодискової машині. Потрібно після масел паркет покрити лаком або твердим воском, але тільки перед використанням певної хімії слід вивчити інструкцію щодо застосування.

Остання порада: нанесення тонуючих масел самостійно майже на 100 відсотків не приводить до необхідного результату, адже перед таким процесом потрібно ретельне циклювання паркету, яке виконає лише досвідчений паркетник.

Але все ж, якщо у вас справді проблеми з грошима, тоді краще вибрати ламінат, він також буває різної якості і нічим не гірше виглядає ніж паркет. Ламінат також набагато дешевше коштує покласти і виглядає він благородно і прикрасить собою будь-яке приміщення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1965 | Додав: admin | Теги: паркет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]