11:07
Яку ванну вибрати?

Що найголовніше у ванній кімнаті? Правильно. Найголовніше - це ванна. Тож вибирати її треба правильно, хоча завдання це не з легких. Бо треба враховувати ряд особливостей, серед яких:

  • розміри ванної кімнати;
  • улюблений стиль оздоблення інтер'єру;
  • сумісність кольорів підлоги та стін;
  • особливості підбору кераміки та сантехніки.

І тоді ваша ідеальна ванна подарує і мови хвилини релаксації та спокою, і додасть гармонії в усьому домі.

Яка ванна краща: акрилова, чавунна чи стальна?

Сучасні господарі оздоблюючи ванну кімнату в першу чергу звертають увагу на матеріали її аксесуарів. Звісно, і сталь, і чавун, і акрил мають як свої переваги, так і недоліки. Тому властивості цих матеріалів варті уваги, щоб зрозуміти, з якого матеріалу краще купити ванну.

Чавун

Цей матеріал є сплавом вуглецю із залізом. Він прослужить довго і не чутливий до корозії. А ще чавунні ванни добре тримають тепло. До того ж, їх виготовляють з особливого виду чавуну, обробленого кольоровими металами. Це покращує його опірність корозії, та значно збільшує термін служби.

Але, чавун має хоча й один недолік, проте дуже суттєвий. Чавунні ванни доволі важкі. Тому їх виробники вдалися до хитрощів, зменшивши товщину матеріалу на стінках. Так їм вдалося дещо зменшити її вагу.

Чавун, акрил чи кварил?

Якщо порівнювати між собою ці матеріали, то акрил програє чавуну за рахунок своєї відносно низької міцності. І це є його суттєвим недоліком. Але має він і перевагу, яка полягає у наявності багатьох видів акрилу. До того ж акрил чудово вписується в інтер'єр будь-якої ванної кімнати. Акрилова ванна може мати як будь-яку форму, так і який завгодно колір.

А от кварил, у якості матеріалу для ванни теж був би варіантом непоганим, якби не одне "але". І це його ціна. Вона значно вища, ніж чавун та акрил.

Сталь

Цей матеріал теж не можна назвати ідеальним. А все тому, що стальна ванна буде трохи гучно поводитися при заповненні водою. Та й тепло вона утримує значно гірше, ніж, наприклад, чавунна чи акрилова ванни.

Але сталь у якості матеріалу для ванни має і певні переваги. Бо сталь легша за чавун і коштує дешевше. От тільки за характеристиками вона поступається своїй важкій і дорогій "колезі".

Тож якщо ви полюбляєте гарячі ванни, зробіть вибір на користь чавунної. Вона прекрасно буде тримати температуру води не даючи їй швидко охолонути. Тому ви зможете паритися до півгодини, не думаючи про те, що вода швидко охолоне.

Але догляду чавунна ванна потребує особливого. Її не можна чистити агресивними хімічними речовинами для чищення делікатних поверхонь.

Камінь

Цей матеріал хоча і є природним, але перш ніж обирати камінь у свою ванну кімнату врахуйте що:

  • ванни з каменю доволі громіздкі і потребують чимало місця;
  • камінь в інтер'єрі потребує спеціального освітлення;
  • інтер'єр кімнати з кам'яною ванною має бути мінімалістичним.

Кілька порад по вибору ванни

1. З чавуну

Слід чітко визначити технічні параметри приміщення ванної кімнати де буде стояти чавунна ванна, та з її вагою. Також слід враховувати глибину ванної, бо цей параметр створює ефект масивності.

Якщо такою ванною будуть користуватися люди похилого віку, то слід обрати варіант зі стійким покриттям, що запобігає ковзанню. Іноді з такими ваннами у комплексі йдуть поручні.

Емальоване покриття не повинно мати дефектів. А якщо ванна стоїть на нерівній поверхні, то краще якщо вона буде обладнана регульованими ніжками. До того ж поверхня ванни повинна бути без ямок.

2. З акрилу

По-суті це новинки продажів. Але вже доволі популярні. Акрил - це пластик. Але у ваннах він армований і витримує тиск води не гнучись. Від якості акрилу і кількості його шарів залежить ціна ванни та строки її служби. А ще такі ванни чудово тримають температуру, продовжуючи час купання. До того ж вони легкі і міцні. Правда, акрил можна легко пошкодити. Але і виправити це дуже легко, просто відшліфувавши таку ванну.

А от доглядати за акриловою ванною слід безкислотними засобами. А за рахунок того, що акрилові ванни можуть бути навіть кутовими, вони допомагають економити місце, коли ванна кімната замала. Вони можуть бути додатково обладнани аеромасажем або гідромасажем

3. Із сталі

Такі моделі не дуже популярні, тому що сталь легко деформується при навантаженні. Та й шуму від таких ванн багато. А ще вода в них швидко втрачає температуру. Ванна зі сталі не потребує особливого догляду. А деякі моделі можуть самі чиститися. Крім того, стальні ванни значно легші за чавунні. А ще вони гарно виглядають. Виняток становлять лише моделі з тонкими стінками.

Тож якщо ви хочете купити ванну в місті Київ, обирайте ту, яка вам до душі. І зовсім не важливо хто її виробник, Україна, чи інші держави світу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 624 | Додав: admin | Теги: ванна, Вибір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]