14:51
Яку вибрати підлогу: її види та властивості

Яку вибрати підлогу та де можна вигідно купити шкуру для неї? Це питання є аж ніяк не рідкісним при будівництві будинку або ремонті житла.

Історія покриття житлових приміщень йде далеко в історію. Ще в пірамідах єгипетських фараонів підлога була вимощена каменем, а пізніше, з розвитком гончарного ремесла в Єгипті з'явилися і підлоги з керамічної плитки. Сьогодні виробники пропонують вам безліч різних покриттів: від "класичного" дерев'яного до екзотичного з шкури рідкісних тварин.

Однак не варто забувати, що від виду підлогового покриття залежить і атмосфера вашого приміщення. Навряд чи ви захочете, щоб гості, приходячи у ваш будинок, ніяково перебирали з ноги на ногу на холодній плитці підлоги або стиха посміхалися, обходячи стороною щось колюче, що нагадує шкурку їжачка. Отже, давайте вирішимо, яку ж підлогу обрати, щоб створити у вашій оселі відчуття домашнього тепла - у всіх сенсах цього слова. У цьому питанні важливо все: екологічність, зносостійкість, а також зручність прибирання.

Розглянемо різні види покриттів для підлоги, їх "за" і "проти":

Килимове покриття

"За" - легкі в прибиранні, створюють домашній затишок, висока різноманітність кольорів і фактури дозволять створити індивідуальний характер вашому приміщенню.

"Проти" - покриття з натуральних матеріалів обійдуться вам "в копієчку". Однак, якщо ви заможна людина, пам'ятайте, що кращі ціни на шкури завжди можна знайти в інтернет-магазині.

Ламінат

"За" - стійкість, легкі в прибиранні, помірна ціна.

"Проти" - не підійдуть для тих, хто страждає вічним "замерзанням" ніг і загостреним слухом, та й ремонт у разі пошкодження - задоволення не з дешевих і простих.

Дерев'яна підлога

"За" - високі ізолюючі властивості, екологічність, будуть служити вам, вашим дітям, а при акуратному використанні і вашим онукам.

"Проти" - легко пошкодити, змінюють колір з часом, досить висока ціна.

Плитка

"За" - легка в прибиранні, ремонті, "не кусючі" ціни, однак більше підійде для передпокою або кухні.

"Проти" - холодна і, у випадку з глянсовою плиткою, слизька поверхня.

"Мармолеум"

"За" - екологічний, стійкий, довговічний матеріал, дуже різноманітний в декоративному плані.

"Проти" - висока ціна.

Це лише короткий огляд деяких можливих покриттів вашої підлоги. Ви можете обрати свою підлогу, виходячи тільки з цих критеріїв матеріалів, або ознайомитися з більш детальною інформацією в наступних статтях на http://zhytlonews.com/. Вибір за вами!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1470 | Додав: abel | Теги: мармолеум, ламінат, плитка, Килимове покриття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]