19:43
Частный детектив: Японці придумали філігранний метод знесення хмарочосів - 100-метрові будівлі непомітно зникають зсередини. ВІДЕО


Японські інженери розробили унікальний, практично ювелірний метод знесення хмарочосів - без екскаватора, стінобитних куль і  уламків стін, що розлітаються в різні боки і моря пилу. Завдяки новій технології найвищі будівлі знижуються сантиметр за сантиметром. З боку та в реальному часі це майже не помітно, а на прискореному відеозапису відбувається щось фантастичне.

Технологія, розроблена корпорацією Taisei, називається Tecorep (Taisei Ecological Reproduction System). Вона припускає попереднє усунення всіх елементів інтер'єру і не несучих конструкцій. Потім "шапка" будівлі (верхні поверхи та дах) закріплюється на тимчасових колонах і поступово опускається в міру розбирання стін, колон і перекриттів, відзначає "Популярна механіка". Примітно, що при спуску матеріалів вниз на внутрішньому ліфті генерується енергія, яка потім використовується для живлення техніки та інструментів.

Робочі спокійно розбирають стіни зсередини, не побоюючись заподіяти шкоду жителям сусідніх будинків і перехожим, а самі при цьому можуть насолоджуватися комфортними умовами роботи в погану погоду - без дощу і морозу. Цей метод дозволяє зменшити шум від робіт на 17 децибел і знизити шкоду, нанесену довкіллю, пише The Daily Mail.

У Токіо, найбільш густонаселеній столиці світу, сьогодні 797 будинків висотою понад 100 метрів, через 10 років майже сотню найстаріших з них належить демонтувати, тому розроблений метод вже сьогодні надзвичайно актуальний.

Метод вже був випробуваний при демонтажі старого 140-метрового готелю Grand Prince Hotel Akasaka - колись пам'ятки Токіо, закритої в березні 2011-го. Демонтаж будівлі почався в червні минулого року і буде завершено цієї весни.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1983 | Додав: adminA | Теги: філігранний метод знесення хмарочос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]