20:22
Класифікація лінолеуму

Лінолеум - найбільш відомий і поширений вид підлогового покриття. Він впевнено зайняв свою нішу на ринку будівельних оздоблювальних матеріалів завдяки міцності, зносостійкості, великому вибору кольорової палітри і достатньо низькій вартості в порівнянні з ламінатом і паркетною дошкою. За складом матеріалу лінолеум підрозділяється на натуральний і синтетичний.

Натуральний лінолеум виробляється повністю з натуральної сировини. У його виробництві використовуються: пробкова крихта, джутова тканина, деревна смола, лляне масло, вапняний порошок і різні пігменти. Це - екологічно чистий вид підлогового покриття, який має унікальні експлуатаційні характеристики. Він має бактерицидні і антистатичні властивості, стійкий до пожежі. Його можна укладати на підлоги з підігрівом. З плином часу покриття твердіє, набуваючи міцні характеристики, схожі з бетоном.

Синтетичний лінолеум виробляється з полімерної сировини з додаванням пігментів і різного роду пластифікаторів. У цю групу входять ПВХ (полівінілхлоридний), гліфталевий, гумовий, коллоксиліновий.

За областю застосування лінолеум буває: побутовий, напівкомерційний, комерційний, спеціальний.

Побутовий призначений для укладання в житлових приміщеннях. Зазвичай товщина його становить 2-3 мм. Покриття відрізняється хорошими показниками тепло- і звукоізоляції і широкою гамою малюнків.

Напівкомерційний - використовується в житлових приміщеннях і закладах з невеликою прохідністю типу невеликих кафе і готельних номерів. Його характеристики вищі, ніж у побутового, але нижчі ніж у комерційного.

Комерційний - призначений для використання в будівлях з високою прохідністю. Це відмінна альтернатива підлогам, які використовують в промислових будівлях і офісних приміщеннях. Він наділений високими показниками зносостійкості, відрізняється легкістю і простотою укладання.

Спеціальний - застосовується в лікарнях, виробничих цехах, лабораторіях, спортзалах і т.п. У залежності від призначення це покриття має підвищену звукоізоляцію, не слизьку поверхню, в його складі присутні бактерицидні та протигрибкові компоненти.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1450 | Додав: admin | Теги: класифікація лінолеуму | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]