12:14
Клінкерна бруківка: що варто знати

Клінкерна бруківка: що варто знати

Понад 200 років тому клінкерні матеріали стали використовуватися в будівельній індустрії голландцями. Саме вони стали першопрохідцями у використанні штучного каменю при мощені доріг і тротуарів. Брак природних ресурсів сприяв тому, що голландці винайшли технологію виробництва керамічного каменю, яка не поступався за своїми експлуатаційними характеристиками природному побратимові, а іноді і перевершував його.

Час невблаганно йшов вперед, але і сьогодні технологія виробництва клінкеру залишається колишньою, змінилося лише обладнання, яке дозволило збільшити продуктивність і автоматизувати весь процес виробництва і контролю технологічних параметрів на кожному етапі. У наші дня якісна клінкерна бруківка може бути замовлена вами навіть онлайн через Інтернет за допомогою сайту klinker-empire.com.ua.

Що таке клінкерна бруківка?

Це один з найбільш якісних, міцних і довговічних матеріалів для дорожніх покриттів, який використовують для мощеня проїжджих зон, тротуарів, пішохідних доріжок, площ. Він дуже затребуваний при створенні присадибних ландшафтів заміських будинків, при впорядкуванні парків і скверів. Будучи похідною природної сировини, клінкерна бруківка відмінно вписується як в міській, так і в заміський ландшафт. Також зауважимо, що коли вам потрібна тротуарна плитка хорошої якості, то знайти її ви зможете також на ресурсі klinker-empire.com.ua.

Основною сировиною для її виробництва є тугоплавка глина, яка змішується з кварцовим піском, водою і проходить кілька етапів обробки, внаслідок чого виходить високоміцний дорожній матеріал. Висока міцність досягається за рахунок високотемпературного випалу, який триває близько 36 годин при температурі 1200 °C. При такій температурі глина спікається, що і дозволяє матеріалу стати міцним з мінімальним поглинанням вологи.

Характерні особливості клінкерної бруківки

Маючи низький коефіцієнт поглинання вологи, вона характеризується високою морозостійкістю, так як вода не здатна проникати вглиб матеріалу і руйнувати його зсередини. Ці параметри визначають її зносостійкість і довговічність, тому будь-яка зона, вимощена клінкерною бруківкою, на протязі довгих років не змінює своєї привабливості, не руйнується і не деформується. Крім того, якщо додати до цього її вигідну ціну на порталі klinker-empire.com.ua, то можна зробити один висновок - купувати однозначно варто.

Багата кольорова палітра, дозволяє створювати оригінальні і дуже красиві ландшафти. А висока стійкість кольору, гарантує, що яскравість колірного забарвлення не зміниться протягом усього терміну експлуатації. Ця властивість обумовлена ​​тим, що для отримання певної колірної тональності не використовують штучні барвники, а змішують різні сорти різнобарвної глини або змінюють час і температуру випалу.

Клінкерна бруківка має властивості, які дозволяють людям не ковзатися під час ходьби нею, тому експлуатувати її комфортно можна в будь-якій зоні, де вона укладена. Крім того вона не вимагає особливого догляду, забруднення видаляються дуже легко. Вона має високу стійкість до різних кислот, солей, масел і бензину, що обумовлює широку зону її застосування.

Будучи продуктом екологічно чистої сировини, керамічна клінкерна бруківка не виділяє токсинів при будь-яких умовах експлуатації, що дозволяє використовувати її навіть при впорядкуванні водойм і басейнів.

Маючи зручні форму і розміри, вона легко укладається на поверхню, створюючи при цьому дуже міцне і надійне дорожнє покриття, яке здатне витримувати великі навантаження і стійко переносити різного роду механічні дії.

Будь-яке дорожнє покриття, виконане з клінкерної бруківки, при необхідності можна легко точково реставруватися або повністю демонтувати. При цьому її можна повторно використовувати і якість знову укладеного покриття нічим не поступатиметься новій продукції.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1254 | Додав: admin | Теги: клінкерна бруківка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]