17:52
Комплексне планування ділянки під будівництво будинку

Вибравши ділянку, призначену для спорудження будинку і дворових будівель, можна приступати до стратегічного планування розташування об'єктів на ньому.

Що необхідно врахувати?

Планування і зонування будь-якої присадибної ділянки може залежати від безлічі факторів, основними з них є:

характер рельєфу (плоский, похилий або складної форми);
розмір ділянки;
наявність і глибина залягання ґрунтових вод;
наявність підземних і повітряних комунікацій.

Ретельно вивчивши ці та інші фактори, що мають вплив на планування та зонування ділянки, можна приступати до розробки проекту забудови.

Рельєф місцевості і розташування об'єктів на ділянці

Від рельєфу місцевості, а точніше його складності, залежить можливість, розташування, а також розмір об'єктів. Можна зупинитися на існуючому рельєфі і спробувати використовувати його максимально ефективно. А можна змінити його за допомогою підсипання, застосувавши для цього щебені крихту, або просто будівельне сміття і ґрунт.

Форма і розмір ділянки

Форма земельного наділу може бути як прямокутної або наближеної до неї, так і складної конфігурації. Варіантів розміщення об'єктів на ділянках будь-якої форми маса. Вибір яких залежить, насамперед, від розташування наділу щодо існуючих під'їзних шляхів та розташування сусідніх ділянок. Основним правилом в даному випадку є - зведення житлового будинку в глибині, хоча і тут можуть бути виключення.

Рівень залягання ґрунтових вод

Досить важливий параметр. При низькому заляганні рівня вод, є ризик в повені і можливості заповнення підвалів ґрунтовими водами. Рівень залягання вод можна уточнити у геодезистів або в місцевій адміністрації. При відсутності достовірної інформації, перевірити його можна самостійно, для цього необхідно викопати яму або ж пробурити свердловину, глибиною в 1,5 метра. При наявності води в ямі необхідно буде проводити заходи по дренажу.

Зонування ділянки

Попередньо визначивши розташування основних об'єктів, можна приступати до остаточного їх розміщенню на місці. Якщо для житлової зони і зони господарських будівель, стан ґрунту не має значення, то для зони посадок рослин вона істотна. Тому перш за все необхідно уточнити склад ґрунту, в місці, де планується розміщення посадок. У деяких випадках необхідно замовити чорнозем, для поліпшення характеристик ґрунту.

Коли все розплановано, всі фактори враховані, можна замовляти проект забудови, а потім приступати безпосередньо до зведення об'єктів на ділянці.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1442 | Додав: abel | Теги: ділянка під будівництво будинку, ділянки під будівництво будинку, будівництво будинку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]