19:44
Корабель-будинок на сонячних батареях борознить Темзу

Корабель-будинок на сонячних батареях борознить Темзу
У Лондоні попит на житлову нерухомість в даний час більше, ніж місто може фізично витримати. Крім того, що просто потрібно більше місця для розміщення людей, на ринку житла також потрібно, щоб будинки були доступними і міцними. Це важке завдання для забудовників, які захопилися або дуже дешевими, або занадто дорогими квартирами за останнє десятиліття.

Однак дизайнерська фірма Sanitov Studios вирішила, що для вирішення цих проблем необхідно трохи нестандартної творчості. Фірма вирішила вивчити неосвоєний ринок човнів, як потенційний спосіб зробити стійкі конструкції більш доступними. В результаті їх експерименту вийшов плавучий будинок під назвою «Ковчег». Це плаваючий будинок на сонячних батареях, який демонструє потенціал плавучих будинків в міських умовах.

Ковчег в даний час мирно плаває по Темзі, харчується виключно за рахунок сонячної фотоелектричної технології. В основі системи освітлення судна стоїть процесор Lutron, що забезпечує контроль всіх ланцюгів освітлення. При включенні світла система запрограмована на включення до 80% потужності. Така різниця в світловому потоці ледь помітна для людського ока, але це дозволяє домогтися істотної економії.

Дощова вода збирається для очищення човна і для поливу рослин. Опалення та гаряча вода забезпечується завдяки високоефективному повітряному тепловому насосу, який використовує CO2 в якості природного холодоагенту. Дизайн «Ковчега» також включає в себе стійкі і перероблені матеріали, такі як швидкозростаючий бамбук, перероблена деревина і бетон.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1901 | Додав: adminA | Теги: Корабель-будинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]