09:34
Корисні поради щодо ремонту своїми руками

В даній статті zhytlonews.com пропонує вашій увазі корисні поради щодо ремонту своїми руками, які неодмінно стануть в нагоді кожному.

Щоб фарба яка зібралася на бортах банки, не капала на підлогу, перед початком фарбування, проколіть кілька дірок в бортах банки. При скупченні там фарби, вона почне стікати в приготовані вами отвори.

У деяких обставинах буває так, що при фарбуванні, в банку потрапляє сміття і тим самим фарба стає не придатною. Щоб уникнути таких неприємностей, перед проведенням ремонтних робіт своїми руками, виріжте з металевої сітки (з дрібним перерізом) коло, трохи менше діаметра вхідного отвору банки. При попаданні в фарбу сміття, просто притисніть його сіткою до дна банки і продовжуйте ремонт.

Якщо ж ви вичистили інструмент (кисть, валик) і плануєте прибрати його до наступного ремонту, на довгий час, то знайте, що при зберіганні кистей, ні в якому разі не ставте їх на щетину, а валик варто загорнути у фольгу або поліетилен.

При плануванні малярних робіт необхідно враховувати, що при нормальних обставинах, одна людина зможе пофарбувати пензлем близько 11 метрів квадратних гладкої поверхні, 9 метрів - необробленого дерева (бетону), 6 метрів — цегли.

Роблячи ремонт своїми руками в кімнаті, необхідно дотримуватися такого алгоритму дій:

стеля;
стіни;
підлога.

Стару водоемульсійну фарбу видаляють з поверхні шляхом змивання водою (ганчірками, кистями і так далі).

Приготовану суміш для побілки не слід випробовувати на колір шляхом нанесення на картон або пластик - кольори будуть іншими. Краще, в даному випадку, пробувати колір на схожу до потрібної для фарбування поверхні.

Укладаючи лінолеум, слід пам'ятати, що клеїти його необхідно з середини, для того щоб надалі можна було вигнати з-під покриття зайве повітря.

При ремонті стін або підлоги, краще знімати плінтуса. Таким чином ви з легкістю потім закриєте дефекти ремонту на стиках стіни і стелі.

Для того, щоб не допустити появи і розвитку цвілі з грибком на стінах близько труб, в туалетних кімнатах і кухні, обмотайте вічно сирі труби смужками матерії і пофарбуйте їх.

Якщо скла стане з часом тьмяні і каламутити, промийте їх водою з нашатирним спиртом. Для більш простого різання скла, замочіть ролик склоріза в гас.

Для того щоб при забарвленні віконних рам, не забруднити скло, змастіть його оцтом або рослинним жиром. При виборі матеріалів для ремонту, пам'ятайте, що їхня колірна гамма буде сильно відрізнятися при висвітленні їх у домашніх умовах.

Для рівномірного нанесення лаку на поверхню, можна скористатися наступною хитрістю: обмокніть одну кисть в лак і зробіть 1-2 мазка. Решту роботи з намазування лаку здійснюйте другим пензлем.

При наявності дефектів на шпалерах, не варто поспішати і міняти всі шпалери в кімнаті. Можна взяти шматок шпалер, що залишився, і вирізати з нього, відповідний під малюнок відрізок. Повітряні бульбашки, що залишилися на шпалерах після їх приклеювання, можна прибрати шляхом погладжування ще вологих, щойно приклеєних шпалер праскою, а також роблячи акуратні вертикальні надрізи.

Старі шпалери легко зняти, якщо їх намочити водою. Найкраще шпалери змочуються при нанесенні води гумовою губкою. Якщо шпалери приклеєні занадто міцно, то зняти їх допоможуть горизонтальні надрізи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1368 | Додав: abel | Теги: ремонт своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]