11:33
Кухня в стилі Хай-Тек

Якщо вашому серцю милий шум великого міста, його суєта, динаміка життя, ваша душа співає в унісон із сучасною електронною музикою, а від виду потужних авто радісно перехоплює подих і авангард ви визнаєте найкращим видом мистецтва - то з великою часткою ймовірності кухня в стилі хай-тек з її урбаністичним стилем буде для вас найкращим вибором.

Відчуття близькості до чогось космічного, яке вабить своєю таємничістю, дарує приміщенню стиль hi-tech. Повна відсутність дерева, мінімалізм щодо декору, максимальна функціональність, чітка геометрія форм, підкреслена простата конструкцій - характерні ознаки цього стилю.

Світло і вільний простір, акцент на фактурі і формі предметів або деталей інтер'єру - основні складові хай-тек. Зустріти тут орнаменти, розписи або візерунки - абсолютно виключено, зате простір приміщень, а ще гладкість поверхонь, рівність контурів, блиск металевих елементів меблів - це невід'ємна частина оформлення в хай-тек.

Ніяких химерних форм, повний антагонізм натуральним матеріалам навіть після обробки: соломка, вовна, бавовна, бамбук, галька.

Кольорове рішення в стилі Хай-Тек

Гармонія непростого композиційного задуму може бути порушена усього одним елементом, який випадає із загальної картини. Акцентується увага на незвичайній іноді контрастній, але завжди виразній грі квітів або фактур матеріалів, що використовуються. Найчастіше, хай-тек кухня виконується в одній колірній гамі або побудована на поєднанні протилежних кольорів, де панує завжди "металік".

Варіант, де домінанта - білий, буде розбавлений блідими відтінками: сизувато-сірим, золотисто-жовтим, кремовим. Таке оформлення занурює господаря в світ фантастики, далекий від реальності. Якщо базовий - чорний, обов'язково присутні яскраві контрасти. Зіткнення чорного з червоним, жовтого з синім, виглядає дуже вражаюче.

Але ви не зустрінете в меблевих наборах хай-тек поєднань чистого білого, абсолютно чорного, глибокого рожевого та фіолетового кольорів. Варто зазначити, що безмірно дорогі, хоча і практичні, виконані з полірованої сталі кухні, мають гнітючий вплив на психіку людей. Цим пояснюється велика затребуваність і мода на меблеві набори хай-тек радісних кольорів здорового життя, фруктових відтінків: апельсинового, кольору зеленого яблука, лимонного, яскраво-червоного.

Освітлення кухні в стилі Хай-Тек

Важливим в інтер'єрі стилю хай-тек є освітлення. Поширені і звичні багатьом абажури, квіткові візерунки на люстрах або великовагові ковані люстри тут не будуть відповідати загальному антуражу приміщення. Необхідна велика кількість маленьких за розміром каскадів галогенних ламп і безліч вбудованих світильників, змонтованих на різному рівні, які виглядають дуже ефектно. Чим простіше і легше вони виглядають, тим краще.

Надаючи особливого значення світловому оформленню приміщення, варто звернути увагу на різноманітні натяжні системи або струнні світильники. Хай-тек стиль допускає велику кількість різноманітних світлових джерел, за допомогою яких простір приміщення ділиться на зони, створюючи акценти на конкретних деталях інтер'єру.

Плафони прості за формою, але виконані з кольорового скла, пластику. Це дуже прикрашає обстановку, створюючи неповторне враження.

Меблі в стилі Хай-Тек

Деталі кухонних меблів, за якими хай-тек не сплутаєш з іншим стилем - це скляна стільниця обіднього столу, металеві спинки стільців, полиці і дверцята шаф зі скла або в рамі з металу. Деяка ледь вловима схожість з офісним типом оформлення - комфорт і відмінна функціональність - створює на такій кухні активний життєвий фон.

Меблі хай-тек виконується з хромованого металу, пластику, скла високої міцності. Гладко поліровані поверхні, блиск фурнітури, шкіряна (або зі шкірозамінника) меблева оббивка - традиційно хай-теківський напрямок. Найголовніша і неухильна властивість хай-тек - гладкі поверхні і сувора геометрія форм. Немає дрібного малюнка на сидіннях диванів, а також крісел і стільців.

Вбудовані шафи, виконані з металу, дозволяють зберігати потрібні речі. Оскільки шафи, що виконують функцію сховища, повністю сховані в стінах кухні, матеріалом для їхнього виготовлення може служити незабарвлене дерево. Кухонний гарнітур, фасад якого виконаний з пластика і оформлений металевою рамою, відмінно впишеться в цей стиль.

Глянцевий пластик, що імітує скляну поверхню і відображає світло - останній писк моди. Однотонні меблі з повною відсутністю малюнка, а тим більше, квіткових орнаментів, все строго, підкреслений мінімалізм. Яскравий акцент в такому приміщенні може бути тільки один, це може бути крісло або диван насиченого кольору.

Іноді стиль хай-тек називають холодним навіть байдужим за різкі і строгі форми, мінімалізм, чіткість ліній, деяку скритність. Хоча завдяки цьому стилю можна ефектно заховати технічні недоробки, обіграти потрібні, але складні в дизайнерському сенсі елементи, не порушуючи стилістичних особливостей. До таких елементів відносяться всі системи обслуговування квартир і будинків: сантехнічне обладнання, каркаси, труби, електропроводка, кріпильні балки. Хай-тек навіть не намагається все це ховати. Скоріше, навпаки, організовує неповторний стиль незавершеного будівництва, де все, тим не менш, модно і функціонально. Всі ці деталі служать декором цьому стилю.

Вікна кухні в стилі Хай-Тек

Жалюзі на кухонному вікні - типово для хай-тек. Якщо все ж є бажання організувати домашній затишок, але, зберігаючи стиль, то можна повісити однотонні довжиною до підлоги штори, виконані з грубої тканини. А ось звична класика комплекту - тюль плюс нічні штори для хай-тек неприйнятна.

Металеві жалюзі або жалюзі їх пластикових пластин є ідеальними для хай-тек інтер'єру. Класичне поєднання тюля і нічних штор в хай-тек неможливо. Металеві або пластикові пластини, з яких роблять жалюзі органічно вписуються і роблять інтер'єр у стилі хай-тек завершеним.

Аксесуари стилю Хай-Тек

Навіть посуд повинен відповідати обраному стилю. Романтичні вази або старовинні столові прилади підійдуть до будь-якого іншого стилю, але тільки не хай-тек. Однотонне матове скло, глазурований фаянс, строгість і чіткість геометричних фігур: трапеції, конуси, циліндри - все, що має відношення до ультратехнологій.

Якщо дуже хочеться малюнка, то можлива тільки абстракція. Це компенсується унікальною можливістю встановлювати таку кількість кухонної техніки, яку душі завгодно. Але й тут бажано дотримуватися правила єдиного стилю. Цього буде легше досягти, якщо вибирати техніку однієї виробничої марки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1469 | Додав: admin | Теги: кухня в стилі хай-тек | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]