20:49
Квартира в новобудові: на якому етапі вигідніше купувати

Квартира в новобудові: на якому етапі вигідніше купувати

квартира новобудова Коли мрія мати власну квартиру знаходить помітні контури реальності, тобто накопичена нехай не вся, але певна сума, на перший план виходить проблема - квартиру від забудовника на етапі будівництва купити або дочекатися, поки все буде готово. І паралельно ще одна проблема: у якого забудовника купувати житло, щоб не бути обдуреним. Зауважимо, що перейшовши за посиланням https://vdoma.online/residential-complexes новобудови Львова ви зможете швидко підібрати для безпечної купівлі квартири.

Стовідсоткової гарантії немає, але ризик можна мінімізувати

Випадки, коли інвестори обмануті недобросовісними забудовниками - не рідкість. Люди вкладають накопичені роками гроші в фундамент, який ніколи не стане будинком. Або готова новобудова арештована місцевою владою, адже зведена незаконно.

Як протистояти цьому? Для початку треба знати, скільки етапів включає в себе новобудова і на якому з них безпечніше включитися. За часом і без форс-мажору, плюс будівельна компанія, яка працює чесно, в рамках закону, на зведення одного будинку найчастіше потрібно два роки. Якщо розглядати будівництво покроково, це виглядає так:

  • старт або початок будівництва;
  • проміжний або середній етап будівництва;
  • цикл оздоблювальних робіт;
  • здача будинку.

Реальна покупка квартири на етапі будівництва, конкретно - на кожному з них. Самі вище названі етапи пояснюють ступінь готовності будинку. На початку будівництва можна купити квартиру значно дешевше: є компанії, які пропонують майбутні квартири на 30-35% дешевше, ніж в будинках, готових хоч зараз взяти новоселів. Привабливо і недорого з одного боку. Але ризиковано з іншого. З огляду на кризу і нестабільну соціально-політичну ситуацію, можна більше не побачити ні квартири, ні вкладених коштів.

Більше гарантії у тих, хто купив квартиру в будинку, де вже пророблена певна робота, йде, як кажуть будівельники, активна фаза. Зупинити будівництво набагато складніше. Що стосується ціни, вона не така захмарна, як в уже відбудованому будинку. Власник будівельної компанії до цього етапу вже вклав багато коштів і сил. Йому невигідно кидати будинок. Вигідніше, що не піднімаючи ціну за квадратний метр, продати всі квартири і отримати реальний прибуток.

Вартість квартири в новобудові, яка вступила в фазу оздоблювальних робіт, як правило, підвищується на чверть. Ще й вільних квадратних метрів стає менше. І вже немає вільного вибору поверху, сонячної або тіньової сторони тощо. Деталей, які майбутній новосел може замовити, поки будинок ще в проекті. Зате ризик інвестувати в "будинок, що вічно будується" знижується в рази.

Найбільш безпечна покупка в повністю готовому будинку. Так, вона коштує набагато дорожче. Але можна не турбуватися, що якась авантюра перекреслить мрію про квартиру. Свою, самостійно обраною до деталей - від кількості кімнат до розміщення розеток.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 573 | Додав: admin | Теги: новобудова, квартира, Львів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]