10:37
Ландшафтний дизайн: декоративні чагарники для дачі та саду. ВІДЕО

Щоб надати дачній ділянці природний вигляд поряд з високими, потужними деревами садять і декоративні чагарники, створюючи з них логічно завершені групи. Комбінуючи різні види чагарників можна втілити різноманітні дизайнерські рішення в ландшафті дачної ділянки. В цій статті ми розглянемо часто використовувані сорти декоративних листяних чагарників. Знаючи їхні особливості, зручно буде спочатку придумати ландшафтний дизайн дачної ділянки і створити віртуальну дизайнерську розробку, а потім втілити все в реальність.

На піщаних, безводних ґрунтах прекрасно уживається айва японська, але необхідно пам'ятати, що це теплолюбна рослина, яка не любить холоду та вітру. Якщо зима буде дуже суворою і морозною айва, цілком ймовірно, вимерзне, проте навесні від кореня знову підуть молоді пагони. Айва японська являє собою розлогий чагарник, що виростає не більше метра у висоту. Декоративною складовою чагарнику є не тільки листя і квіти, а й плоди, що з'являються згодом. Різні сорти айви мають квіти різного забарвлення, висота чагарнику також варіюється від його сорту. Тепер я опишу інші декоративні чагарники для саду.

Широко використовується вічнозелений барбарис, який не висуває до ґрунту особливих вимог. Він досягає трьох метрів у висоту, а тому цей чагарник зручно висаджувати в якості живої огорожі. Забарвлення листя барбарису залежить від його сорту, особливо гарний барбарис, що має листя темно-пурпурного кольору, яке разом з ягодами коралового кольору створюють дуже незвичайну кольорову композицію. Якщо дачна ділянка розташована поруч із зерновим полем, то від висадки барбарису краще відмовитися, так як цей декоративний чагарник для дачі дуже чутливий до хвороб злакових.

Якщо ділянка являє собою залите Сонцем місце, то бажано посадити дейцію, яка любить сонячні промені - чагарник, густо вкритий рожевими або білими квітками і виростає до двох метрів. Пам'ятайте, що в затінених місцях кількість квіток різко скорочується. Також не вибаглива до особливостей ґрунту дейція відмінно підійде для функції рослинної огорожі.

Кизил, який росте на будь-якому вологому ґрунті, знаменитий красою суцвіть і незвичністю забарвлення пагонів. Дуже своєрідно виглядає кизил білий - назву цьому сорту дали білого кольору ягоди чагарнику. Кизил Шпета відрізняється листям з жовтими краями, сорт сибірського кизилу має листя з світлими смугами на краях, а популярний кизил Кессерлінга взагалі дивує садівників темно-бронзовими пагонами і листям. Перевагами кизилу є його терпиме ставлення до тіньових місць і розливається навколо приємний аромат, який видають красиві жовті суцвіттями.

Вічнозелену півтораметрову магонію часто висаджують у парках у вологих місцях. Магонія має глянцеве листя насиченого темно-зеленого кольору, дрібні жовті квітки і сині ягоди. Росте як на сонячних, так і на затінених ділянках, але може загинути при сильних заморозках. Її можна використовувати при створенні альпійської гірки своїми руками.

Падуб - це чагарник з густим, вічнозеленим листям і дуже красивими червоними плодами. Виростає на будь-якому ґрунті крім піщаного, може витримувати заморозки, але не сильніше -20 °С.

Для створення зелених огорож і різних огорож чудово підходить швидкозростаюча і невибаглива спірея. При цвітінні рясно покривається суцвіттями у вигляді щитків, пофарбованих в залежності від сорту в червоний, білий або рожевий кольори. Примітно, що восени листя спіреї набуває різні, незвичайні відтінки. Спірея стійка до морозів, проте любить Сонце.

Ранньою весною, коли всі дерева ще не зовсім прокинулися після зими, зацвітає форзиція, радуючи очі, що скучили за радісною зелені, своїми яскраво-жовтими квітами. Однак примхлива форзиція воліє родючий ґрунт і гине при нестачі вологи.

Високий (до трьох метрів) тамариск росте переважно в південних районах. Відповідно для нього найкращий ґрунт - піщаний і супіщаний. Дуже красивий у період цвітіння, який випадає на травень-червень.

Для зелених огорож, який підстригають у різних химерними формах, підходить вічнозелений самшит, який любить тепло і спокійно переносить тіньові місця. Для самшиту є несприятливими посушливі або, навпаки, занадто вологі ґрунти. Чагарник знаменитий своїм особливим ароматом і швидким зростанням. Особливо цінуються сорти карликового і жовтолистого самшиту.

Тепер ви знаєте якими чагарниками можна прикрасити свою ділянку, але не забувайте, що є й інші декоративні рослини для саду, які теж треба використовувати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1672 | Додав: abel | Теги: декоративні чагарники для саду, чагарники для дачі, декоративні чагарники, ландшафтний дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]