14:55
Лазня з бруса: ціна питання

лазня брус Сучасний будівельний матеріал – клеєний брус – роблять із натуральної деревини. За якістю він багато в чому перевершує інші матеріали, а в Європі давно має успіх.

Особливо добре підходить цей матеріал для будівництва дачного будиночка або лазні з бруса, і ось з яких причин:

  • має велику стійкість до сильних навантажень і деформацій, так як шари деревини мають різний напрямок волокон;
  • усадку дає мінімальну;
  • досить жорсткий завдяки сучасному нетоксичному клею;
  • чудово тримає температуру і взагалі не вимагає додаткового внутрішнього оздоблення.

Не можна замовчати і про такі плюси, як сейсмостійкість, прозорість для радіохвиль, вогнестійкість.

Лазня з бруса: ціна

Це якісна, міцна робота, адже між брусами відсутні навіть дрібні щілини, кутові з'єднання також герметичні, а цілющі властивості дерева давно доведені.

Важливо, що кількість деревини розраховується з урахуванням нахльостів та врубів. Декілька брусів треба мати в запас. Для експлуатації лазні з бруса круглий рік найкраще підходить брус перетином 150х150 мм. З ним не знадобиться зовнішній утеплювач.

Шалено дорогим цей вид будівництва лазні з бруса назвати не можна, економія йде за рахунок відсутності обробки. Найбільш дорогий варіант - брус із модрини, яка погано вбирає вологу і тому для лазні ідеальна. Непогано дозволити собі цей матеріал хоч би на нижні вінці. Бруси з кедра або сосни теж дуже якісний варіант.

Після покупки матеріал групують за якістю (саму високоякісну деревину пускають на нижній вінець), і все одно щось буде відбраковано. Але не назавжди, тому що бруси з дефектом частково або повністю використовуються для отворів вікон, дверей, а також лав.

Будівництво лазні з бруса та супутні роботи

Просочення з необхідними для захисту дерева активними речовинами має увійти до розрахунку вартості лазні. Між брусами можливе укладання повсті для теплоізоляції.

лазня брус

Фундамент частіше виконується полегшений, однак і в цьому випадку є обов'язковою гідроізоляція. Економічний малопоглиблений фундамент: для нього не важливий тип ґрунту, об'єм усіх робіт менший, а несуча здатність для лазні з бруса цілком прийнятна. Не можна тільки згаяти такий фронт робіт, як утеплення ґрунту навколо фундаменту. Якщо цього робити не хочеться, вибирають дорожчі за ціною стовпчасті або стрічкові варіанти фундаменту для лазні з бруса.

Під грубкою-кам'янкою обов'язково треба передбачити спеціальну подушку, інакше вже через рік підлога може провалитися.

Загалом розрахунок покаже, що брус для лазні – екологічний та економічний варіант, і така лазня завжди буде на радість господареві.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 294 | Додав: admin | Теги: лазня, брус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]