15:36
Лісове майбутнє: кругле життя на деревах


Хто не мріяв у дитинстві про будиночок на дереві? А якщо будинок не просто на дереві, а ще й у формі кулі. Створює такі чудові круглі будинки канадська компанія Free Spirit Spheres на чолі з винахідником цього чуда Томом Чадлейгом.

У створенні цих круглих будинків Тому допомагають його досить великі пізнання в галузі конструювання яхт. Фундаментом для будинків-куль стає ліс, а це значить, що їх власники більш ніж зацікавлені у здоров'ї дерев, на яких будинок закріплений, розповідають "Архіновості.ru".

Кріплення продумано так, щоб практично виключити можливість того, що сфера опиниться на землі. Система кріплень заснована на багаторазовому підстрахуванні за допомогою мережі з мотузок. Навіть якщо під час бурі якесь дерево впаде на деякі з мотузків, вони просто розірвуться, а куляста структура залишиться на своєму місці, завдяки іншим кріпленням.

Будинок-сфера створений для того, щоб гармонійно вписатися в лісове оточення, не змінюючи його. Про дану тему також нагадує сама по собі сферична форма будинків. Вона не несе в собі поділу на поняття "підлога, стеля, стіни". Простір усередині будинку є просто простором усередині будинку.

Потрапити в сферу можна, піднявшись по гвинтових сходах і пройшовши через підвісний місток. Всередині будинку зазвичай можна виявити кілька круглих вікон, ліжко, стіл, а також невелику кухню з раковиною, мікрохвильовкою і холодильником. Звичайно, внутрішній простір може бути реорганізовано за бажанням замовника.

Надалі Том Чадлейг планує створити круглий будинок, в якому знайдеться місце для душа та власної системи обробки стоків. Коли дані мрії стануть реальністю, з подібних сфер можна буде цілком робити невеликі колонії в диких місцях нашої планети.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 3089 | Додав: adminA | Теги: кругле життя, деревах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]