17:40
Ліжка старого зразка: як провести реставрацію та ремонт

ліжко В наш час залишилося ще чимало раритетних меблів, наприклад, як старе ліжко з дерева радянського зразка. Тисячі екземплярів таких ліжок припадають пилом на дачі, горищі і гаражах. Якщо у вас є даний предмет інтер'єру, не поспішайте його викидати.

У ті часи, як відомо, меблі робилися з якісних матеріалів, а тому гарний ремонт ліжка здатний продовжити термін його експлуатації на досить тривалий термін. Дерев'яна основа зазвичай ремонту не вимагає, а ось обшивку, звичайно, необхідно повністю знімати. Основними наповнювачами в ліжках старого зразка є поролон та вата, які до нашого моменту вже давно перетворилися на пил. Усередині такого матраца, як правило, були металеві пружини, які видавали жахливі звуки.

Починається, як і полягає, ремонт ліжка у видаленні старого начиння та чищення каркасу з фанери. Варто зазначити, що оббивка кріпиться до основи безліччю скоб і цвяхів, які слід видаляти шліцевою викруткою і плоскогубцями.

Коли старе ліжко буде звільнене та очищене від пружинного матраца, його доцільно заповнити якісним та м'яким матеріалом. Як останній можна використовувати холлофайбер утеплювач і наповнювач в одному, заснований на 100% поліестері. Пустотіла структура волокон найбільше нагадує скручені пружини. Щільність матеріалу залежить від технології виробництва і коливається від 60 до 4000 г/м².

Щоб старе ліжко було м'яким і пружним, потрібно кілька шматків цього еластичного синтетичного матеріалу. Холлофайбер вирізують під розмір основи та вимірюють потрібну висоту ложа шляхом додавання ще одного полотна. У цьому слід враховувати щільність холлофайбера. Так, на низ кладуть листи з найбільшою густиною, а нагору – з найменшою. Визначившись із послідовністю та кількістю матеріалу, продовжують подальший ремонт ліжка.

ліжко

Усі листи холлофайбера необхідно пошити між собою по краю великими стібками. Матрац, що утворився таким чином, обтягують матеріалом і вкладають у нішу ліжка. Для холлофайбера доцільно сконструювати спеціальний чохол, що знімається з тканини на блискавці – це значно полегшить його прання. Якщо основа ліжка не дуже міцна, її слід додатково зміцнити куточками. Залежно від стану зовнішнього вигляду каркаса, роблять його перелакування.

Також можна перефарбувати його в будь-який колір або декорувати тканиною. У результаті старе ліжко перетворюється на нове і комфортне.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 400 | Додав: admin | Теги: Ліжко, ремонт, Реставрація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]