22:41
Майбутнє парку Горького: які ідеї запропонують іноземці
Сумне міжсезоння в парку Горького тривало недовго - не чекаючи приходу зими, в парку знову відкрили найбільшу в Європі ковзанку зі штучним льодом. Креативна група головного столичного парку не дає москвичам занудьгувати, придумуючи все нові ідеї для дозвілля. Про те, коли парк прикрасять по-новорічному, які зимові забави чекають відвідувачів, де розіб'ють майданчик для мітингів, а також про нову особу і нові концепції розвитку парку, розповіла директор ЦПКіВ.

- Багато хто вже побували на вашій ковзанці і звернули увагу на вигадливу дзеркальну конструкцію на місці фонтану. Чому все в дзеркалах?

- У кожного міського парку цієї зими буде своя тема, у парку Горького це "Ілюзії". Тому всі зимові декорації, які у нас є і будуть - це дзеркала, відображення, інсталяції, що створюють візуальну ілюзію. Все це стане елементами великих декорації, що створює відчуття загадкового світу.

Біля головного входу в парк ми встановили 16-метрову ялинку - вперше вона буде такою високою і такою яскравою. З 15 грудня вхідна арка буде прикрашена тисячами маленьких лампочок, створюючи ілюзію нескінченного простору, що світиться. Відразу за головним входом відвідувачів зустрічатиме "Площа ілюзій". Тут і інсталяція з дзеркальних ялин, і диски, які крутяться різних форм і кольорів. Також тут будуть стояти куби, в які може зайти будь-хто, щоб опинитися нібито в нескінченному ялиновому лісі або безкрайньому зоряному небі.

- Нещодавно парк Горького презентував новий логотип і власний шрифт. Ви вже використовуєте "нову мову" для спілкування з відвідувачами?

- Поки, на жаль, не використовуємо. З приводу нашого нового фірмового стилю було багато дебатів у ЗМІ та інтернеті. Не всі з ним погодилися. Ми звернулися до професіоналів у цій галузі, які висловлять своє судження. Вже очевидно, що такий прийом використовувався неодноразово, але цей стиль створений спеціально для парку Горького - у кожній букві захований якийсь символ парку - коник, білочка, тюльпан, листок, горіх. Це своєрідна гра фантазії, уяви, асоціацій. І звичайно - мова спілкування з нашими відвідувачами.

- Складається враження, що столичні парки конкурують один з одним. Де ж таки найбільший каток - у парку Горького або в "Сокольниках"?

- Усі московські парки, в тому числі Парк Горького - це частина однієї великої міської програми. Всі вони - установи, підвідомчі Департаменту культури, і ми ні в якому разі не конкуруємо один з одним і не міряємося котками, площами і так далі. В "Сокольниках" найбільший за площею каток в Європі, але це з урахуванням штучного льоду (5,5 тисяч квадратних метрів) і натурального покриття (17,4 тисячі квадратних метрів). У нас же - найбільший каток саме з штучним покриттям (18 тисяч квадратних метрів). Але правильно не розмірами мірятися, а передавати один одному досвід щодо якості обслуговування відвідувачів. Головне - у кожного парку має бути своя атмосфера.

- Голова департаменту культури Сергій Капков неодноразово говорив, що у кожного парку має бути своє обличчя. Яке обличчя у Парку Горького?

- У Парку Горького усміхнене обличчя. До нас, як у центральний парк міста, приходять абсолютно різні люди. Вранці це мами з дітьми. Вдень у наших кафе та ресторанах призначають бізнес-зустрічі або просто приходять попрацювати з ноутбуком на лавочці. А ввечері це вже молодіжна тусовка, яка приходить послухати хорошу музику, потанцювати, покататися на велосипедах і скейтах влітку, а взимку поганяти на ковзанах і сноуборді.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1850 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]