18:42
Медведєв попросив не розкидатися квартирами для Депардьє


Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв рекомендував губернаторам акуратніше дарувати квартири багатим відомим людям і пам'ятати про простих росіян, які не завжди можуть придбати житло навіть по іпотеці.

В інтерв'ю європейським ЗМІ Медведєв на прохання прокоментувати історію французького актора Жерара Депардьє, який залишив Францію і отримав російське громадянство, сказав, що це рішення "з одного боку, було емоційним, з іншого боку - продуманим". "Він доросла людина і відомий актор, і якщо він його (рішення) прийняв, значить, на те були якісь резони", - сказав Медведєв, слова якого наводить РИА "Новости".

"У будь-якому випадку в тому рішенні, яке приймала російська сторона - в даному випадку це президент надає громадянство, немає ніякого спеціального політичного умислу. Ну звернулася відома людина до нас, в цій ситуації нам було важко йому відмовити", - сказав Медведєв. Він висловив сподівання, що у Депардьє "буде насичене життя в Росії".

"Єдине, що, я б все-таки рекомендував деяким нашим губернаторам - акуратніше дарувати квартири, тому що у нас велика черга на житло і люди далеко не завжди можуть скористатися іпотекою, і коли не найбідніші люди отримують в дар квартиру, це, звичайно , викликає соціальну напругу. Хоча я розумію бажання зробити приємне відомій людині ", - сказав Медведєв.

Депардьє на початку січня отримав російське громадянство, після чого відвідав Мордовію і висловив бажання влаштуватися в республіці. Він став послом Мордовії в FIFA в рамках підготовки та проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року, матчі якого пройдуть в Саранську. В кінці лютого Депардьє став почесним громадянином Чечні, глава республіки Рамзан Кадиров подарував акторові п'ятикімнатну квартиру.

У Калінінграді влада якраз чекає Депардьє, мріючи, що він купить і відновить "будинок Наполеона"

В Калінінградській області приходять в непридатність історичні пам'ятки. Переконатися в цьому можна, наприклад, відвідавши селище Нагорний Черняхівського району, де розташована садиба, в якій помер засновник російської військової розвідки генерал-фельдмаршал Барклай де Толлі, або в "домі Наполеона" в місті Правдинськ. Замість того щоб подбати про пам'ятники вже зараз, влада чекає міфічних інвесторів, пише "Независимая газета".

У Правдинську легендарна будівля вже п'ятий рік стоїть в будівельних лісах, які під сильними вітрами готові впасти. Серед місцевих жителів поширюється байка про те, що чиновники і нинішні власники будинку чекають Депардьє, який, мовляв, згадавши про французькі корені, приїде і купить "будинок Наполеона". Але ні в обласному Міністерстві культури, ні в агентстві з міжнародних зв'язків регіонального уряду ніхто з чиновників не підтверджує, що очікується приїзд в область знаменитого французького актора. Однак у маленькому містечку цю плітку обговорюють захлинаючись на кожному розі, правда, вірять в це лише одиниці.

Але глава Правдинського району Володимир Бакалін все одно мріє, що за допомогою улюбленця російської політичної і артистичної еліти на його рідне місто проллється дощ інвестицій. З ностальгією згадує він день, коли на початку нульових Правдинськ відвідала глава будинку Бонапартів принцеса Елен Наполеон. Бакалін разом з послом Франції в Росії супроводжував її, щоб увічнити пам'ять великого француза в Правдинську, колишньому Фрідланді. Для цієї мети з Парижа привезли мармурову меморіальну табличку. На ній на французькій і російській мовах було вигравірувано: "Тут з 4 по 15 червня 1807 жив Наполеон". Приїжджала принцеса Елен з ідеєю створити туристичний маршрут між Францією, Росією і Польщею - любителі історії могли б відвідувати місця битв великого полководця. Маршрут так і не відкрився, а сьогодні пам'ятну табличку не знайдеш на будівлі, що приходить в занепад, розповідає газета.

Глава Правдинська Петро Сєдов сьогодні не знає, що робити з "будинком Наполеона", псує вигляд за вікном його кабінету. По-перше, це приватна власність і за власника ремонтувати будівлю ніхто не повинен. По-друге, раптом і справді скоро Депардьє або ще якийсь француз приїде в Правдинськ і стане торгуватися з приводу продажу знаменитого будинку.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1633 | Додав: adminA | Теги: Калининградской, Барклай де Толли, поселок Нагорный | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]