19:41
Медведєв запропонував дозволити переселенцям докуповувати квадратні метри
Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв виступив за те, щоб при переселенні з аварійного житла громадяни могли збільшити площу одержуваного житла, отримавши змогу докупити квадратні метри за ринковими цінами. Про це повідомляє преса Російської Федерації.

З відповідною ініціативою виступили представники смоленського відділення партії "Єдина Росія".

"В принципі, мені ця ідея подобається, вона з економічної точки зору абсолютно розумна, давайте це зробимо", - заявив на їхнє прохання Медведєв.

Відповідно до Житлового кодексу Російської Федерації, розселення аварійного фонду проходить за принципом "метр в метр" (в новому будинку громадяни отримують стільки ж квадратних метрів, скільки вони займали у старому). Можливість одночасного поліпшення житлових умов за власний рахунок законодавством не передбачена.

У Москві до 2011 року діяв закон, за яким переселенці, що займали квартири за договорами найму, отримували квартири за нормами надання (18 "квадратів" на людину), а власники - з розрахунку "метр в метр" з правом докупити зайві площі за пільговими розцінками . Але в 2011 році для приведення законодавства у відповідність з Житловим кодексом та виключення корупційної складової були схвалені поправки, згідно з якими жителям будинків, що зносяться виділяється виключно рівнозначне за площею житло.

У квітні поточного року Московська міська дума схвалила поправки, що дозволяють чиновникам продавати квартири, які призначені для черговиків, але за своїми характеристиками не підходять їм. Автор поправок єдинорос Олег Бочаров зазначав, що частина отриманих від девелоперів квартир перевищує встановлені норми, а зажадати доплату влада не може.

У квітні Володимир Путін погодився продовжити програму щодо переселення із старого житла з кінця 2015 року до жовтня 2017 року. За словами президента, на даний момент в країні налічується 13,1 мільйона квадратних метрів аварійного житла.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1785 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]