15:45
Медведєв запропонував нову схему приватизації житла


Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв пропонує в подальшому не продовжувати терміни приватизації, а встановити час, протягом якого громадяни, які отримали житло, зможуть оформити його у власність.

"Мені здається, що на майбутнє потрібно встановити строк, протягом якого особа повинна або скористатися правом на приватизацію і взяти на себе не тільки право власності, але і тягар власника по, припустимій участі у загальних витратах, або сказати: ні, мені це не потрібно, мене цілком влаштовує договір соціального найму ", - сказав Медведєв в четвер на зустрічі з активом" Єдиної Росії ". Його слова наводить РІА "Новости".

Безкоштовна приватизація житла в РФ закінчується 1 березня 2013 року. Вона почалася в 1992 році, її терміни вже двічі продовжувалися. У середу прес-секретар президента Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін вважає за необхідне підняти питання про продовження терміну приватизації житлового фонду для всіх категорій громадян ще на два роки.

Таким чином, Держдума може вже 19 лютого розглянути законопроект про продовження безкоштовної приватизації житла до 1 березня 2015 року, внесений на розгляд палати керівниками всіх чотирьох думських фракцій, і прийняти його відразу в першому читанні і в цілому.

"Можна було б, дійсно, терміни приватизації продовжити на певний період, а після цього сказати, що з моменту, коли у особи з'явилося право користування житловим приміщенням, йому надається якийсь термін, протягом якого він може скористатися цим правом (вибору) і сам це питання вирішити, а не ставити державу в положення невизначеності ", - сказав прем'єр на зустрічі з активом ЕР.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1975 | Додав: adminA | Теги: схему приватизації житла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]