19:04
Медведєв затвердив програму по доступному житлу до 2020 року

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про затвердження державної програми "Забезпечення доступним і комфортним житлом та комунальними послугами громадян Російської Федерації", повідомляє сайт уряду.

Основними цілями держпрограми є підвищення доступності житла і якості житлового забезпечення населення, в тому числі з урахуванням виконання державних зобов'язань щодо забезпечення житлом окремих категорій громадян, а також підвищення якості та надійності надання житлово-комунальних послуг населенню, йдеться в тексті розпорядження, опублікованого в понеділок.

Програма передбачає будівництво житла економкласу та об'єктів інфраструктури на земельних ділянках, що примикають до великих міст, а також на невикористовуваних або використовуваних неефективно земельних ділянках, наданих державним організаціям.

"Передбачається зниження процентної ставки за іпотечними житловими кредитами, збільшення обсягів іпотечного житлового кредитування до 868 тисяч кредитів на рік у 2020 році, державна підтримка при іпотечному кредитуванні окремих категорій громадян (молодих сімей, працівників бюджетної сфери), розвиток ринку доступного орендного житла (передбачається, що до 2020 року частка введення житла в орендних багатоквартирних будинках від загальної площі введення житла в багатоквартирних будинках складе 10%) ", - йдеться у розпорядженні.

Термін реалізації державної програми: 2013 - 2020 роки (1 етап: 2013 - 2015 роки, 2 етап: 2016 - 2017 роки, 3 етап: 2018 - 2020 роки), говориться в довідці до розпорядження.

До складу програми включено кілька підпрограм: "Створення умов для забезпечення доступним і комфортним житлом громадян Росії", "Створення умов для забезпечення якісними послугами ЖКГ громадян Росії", "Забезпечення реалізації державної програми", наголошується в повідомленні.

Також до складу проекту програми включені федеральна цільова програма "Житло" на 2011 - 2015 роки, федеральна цільова програма "Чиста вода" на 2011 - 2017 роки. Передбачається розробка проекту федеральної цільової програми "Житло" на 2016 - 2020 роки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1678 | Додав: adminA | Теги: програми Житло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]