11:07
Мер Москви доручив з 2016 року припинити будівництво панельних будинків старих серій

Мер Москви Сергій Собянін в середу оглянув квартал комплексної житлової забудови в районі Західне Дегуніно на Базовской вулиці, який був зведений на місці колишньої промзони "Коровін". Будинки в цьому кварталі будувалися з панелей, однак при зведенні застосовувалися індивідуальні будівельні і колірні рішення.

"Будівельники побудували красивий мікрорайон, який виріс на території промзони. Тут застосовані нові архітектурні, містобудівні рішення. Старі панелі, старі серії виглядають зовсім по-іншому, рівень благоустрою двору інший", - сказав Собянін.

Мер зазначив, що новий рівень проектних рішень при благоустрої дворів повинен застосовуватися по всій Москві.

"Що стосується панельного домобудівництва, незважаючи на те, що будинки тут виглядають досить весело, але проте вони, звичайно, вже морально застаріли. Сьогодні домобудівні комбінати готуються до випуску нових серій, до застосування нових технологій", - зазначив мер Москви.

"Тому я вважаю, що необхідно вже в 2016 році заборонити будівництво будинків старих серій, вимагати застосування нових серій, які дозволять вільне планування квартир, енергоефективність, різноповерхове будівництво", - сказав Собянін, звертаючись до свого заступника з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін.

Мер також зазначив, що перші поверхи житлових будинків повинні виконувати громадську функцію.

"У майбутньому вимога має бути одне: щоб всі перші поверхи були віддані під громадські функції, там не повинно бути житлових приміщень", - зажадав Собянін.

У свою чергу головний архітектор столиці Сергій Кузнєцов у бесіді з журналістами повідомив, що Москва переходить на інший рівень якості панельного домобудівництва, при якому буде передбачена вільне планування квартир, можливість приєднання сусідніх квартир, буде можливість різноманітності фасадних та інших архітектурних рішень.

"Кожен будинок повинен бути індивідуальним", - наголосив Кузнєцов.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1458 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]