19:14
Мешканка Петербурга вигідно зареєструвала в своїй квартирці 1000 мігрантів


 

Мешканка Санкт-Петербурга встановила своєрідний рекорд, зареєструвавши в своїй малометражній квартирі більше 1000 мігрантів з країн СНД. Жінці загрожує штраф до п'яти тисяч рублів за кожного зареєстрованого іноземця або навіть кримінальний строк.

Офіційно в будівлі, розташованій в центрі міста, ніхто не живе. Будинок відключений від опалення та енергопостачання. На ділі ж у кожній кімнаті - п'ять - шість іноземних громадян. Вони зізнаються, що платять по 15 тисяч за кімнату, але кому - говорити відмовляються, повідомляють "Вести.ru".

Одна з мешканок комуни стала запевняти, що всього лише наглядає за житлом. "На ринок ходила, скрізь ходила, щоб десь жити з дітьми. Я ж їх не можу на вулиці залишити. Того, хто в цій кімнаті жив, зараз немає, він поїхав додому. Я просто дивлюся за кімнатою", - говорить вона . Розбиратися з гостями із Середньої Азії будуть уже в поліції та у відділі Федеральної міграційної служби, але більша їх частина надовго там не затримається, а все тому, що в Північній столиці вони знаходяться цілком легально і навіть числяться за конкретними адресами.

З журналістами батьки Надії Касьянової спілкуються неохоче. Не так давно вони дізналися, що дочка зареєструвала в квартирі більше 1000 чоловік з Узбекистану і Таджикистану. Заповзятливість дівчини дуже вразила сусідів. "Взяла і вписала туди багато людей заради вигоди. Не знаю, скільки точно за чисельністю. Постійно приходять листи в ящик, позови, штрафи і так далі", - розповідає один з них.

Як з'ясували в поліції, за кожну реєстрацію дівчина брала 800 рублів, а документ оформляла в поштових відділеннях. Така схема шахрайства добре знайома співробітникам Федеральної міграційної служби.

Начальник Відділення по зв'язках з громадськістю УФМС по Санкт-Петербургу і Ленінградській області Дарина Казанкова уточнює: "Адрес масової постановки на облік - більше сотні. Відповідно, коли ми отримуємо інформацію з пошти про постановку на міграційний облік, ми зобов'язані внести її в базу ФМС. Тільки вбиваючи інформацію, ми бачимо, що адреса є багаторазовою. І тоді ми беремо її на контроль ".

На петербурженку вже заведено кримінальну справу, їй загрожує штраф до п'яти тисяч рублів за кожного зареєстрованого і навіть позбавлення волі на строк до трьох років. Всього за офіційною статистикою в Північній столиці проживає близько 250 тисяч нелегальних мігрантів, приблизно стільки ж отримали реєстрацію.
 
Cпору нет, что жилищные мошенники уже всех достали. Просто житья от них не стало. Хуже того, жилищных мошенников, квартирных аферистов, «чёрных» риэлторов меньше не становится, а новые способы мошенничества появляются, «как грибы после дождя». И главное ведь, что злоумышленники не боятся ни уголовного преследования, ни наказания, «ни чёрта, ни Бога». Видимо, мошенничество с жильём приносит огромные барыши, перед которыми не так-то легко устоять.

Чего греха таить, жильё в нашей стране больших денег стоит. И если «кинуть лоха какого-нибудь» и обманом завладеть его жильём, а потом перепродать, как своё, то можно сколотить целое состояние. Провернул пару «сделок» и живи потом безбедно несколько лет. Безусловно, весьма заманчиво! Видя, что мошенничество с жильём в стране процветает, государство решило увеличить мощность закона и ужесточить наказание за данный вид преступления. В связи с чем, был принят Федеральный закон от 29 ноября 2012 года за № 207-ФЗ, который называется «О внесении изменений в Уголовный кодекс Российской Федерации и отдельные законодательные акты Российской Федерации».

 

Остановимся на некоторых моментах данного закона.

 

Во-первых, теперь правоохранительные органы будут возбуждать уголовные дела по факту мошенничества с жильём только по заявлениям потерпевших написанного своими руками. Нет заявления, нет и уголовного преследования. Таким образом, преступники, чтобы избежать уголовного наказания, будут всячески «давить» на своих жертв, чтобы они не подавали заявлений. Если честно, то это нововведение «на руку» жилищным мошенникам. До закона № 207-ФЗ правоохранительные органы имели право возбуждать уголовные дела по своему усмотрению, и им было «до лампочки» подаёт потерпевший заявление или нет.

Во-вторых, вышеуказанный закон вводит и новые понятия. Например, дополнительно появилось и мошенничество в крупном размере, а раньше, как известно, было лишь мошенничество в особо крупном размере. Теперь особо крупный размер – это свыше шести миллионов рублей, а крупный – от полутора до шести миллионов рублей. Далее, отягчающим вину обстоятельством будет являться лишение права потерпевшего на жилое помещение. Закон это специально выделяет и оговаривает. Что касается нас с вами, то будем надеяться, что принятые государством меры позволят хоть как-то «приструнить» жилищных мошенников и отбить у них всякое желание впредь заниматься криминальным жилищным бизнесом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1929 | Додав: adminA | Теги: петербург | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]